Fitxat per radicalisme islàmic

Un professor assassinat i dos ferits greus en un atac amb ganivet en un institut de França

Un professor assassinat i dos ferits greus en un atac amb ganivet en un institut de França

REUTERS/Pascal Rossignol

1
Es llegeix en minuts
Enric Bonet

Un home va assassinar aquest divendres un professor i va ferir greument dos docents més amb un ganivet en un institut a Arràs, al nord de França. Les forces de seguretat van detenir l’autor de l’atac, en el qual no va resultar ferit cap dels alumnes del centre de secundària. Segons diversos testimonis, l’autor de l’homicidi va cridar «Déu és el més gran» en àrab durant els fets i estava fitxat per radicalisme islàmic. La fiscalia antiterrorista ha assumit la investigació i el president francès, Emmanuel Macron, s’ha dirigit al lloc dels fets.

«Una operació de policia ha tingut lloc al liceu Gambetta d’Arràs. L’autor dels fets ha sigut detingut per la policia», va indicar a la xarxa social X (abans Twitter) el ministre de l’Interior francès, Gérald Darmanin. L’assassinat es va produir al voltant de les 11 del matí en aquest institut públic, sense cap confessió religiosa. Les autoritats locals han confinat tots els centres educatius d’Arràs.

Notícies relacionades

Segons van informar fonts policials, l’autor de l’assassinat té 20 anys i és de nacionalitat francesa, amb arrels txetxenes. A més de l’atacant, la policia va detenir el seu germà petit. El professor assassinat treballava com a docent de llengua francesa i li van arrabassar la vida després de rebre diverses ganivetades al coll. Entre els dos ferits, un es tracta del director de l’establiment i el segon, un professor d’educació física.

Tres anys després de l’assassinat de Samuel Paty

Tres anys després de l’assassinat de Samuel PatyAquest assassinat, probablement un atemptat gihadista, té lloc pràcticament tres anys després de l’assassinat del professor Samuel Paty. Aquest docent d’història, que en una de les seves classes va mostrar les caricatures de Mahoma de la revista Charlie Hebdo, va ser decapitat el 16 d’octubre del 2020 per un gihadista francès d’origen txetxè en un institut al nord-oest de la regió parisenca. L’atac a Arràs també té lloc en un moment de preocupació a França davant les tensions que la guerra a Gaza pot provocar en els fràgils equilibris de la multicultural societat francesa.

Temes:

França