Segons mitjans oficials

Israel bombardeja i deixa fora de servei els principals aeroports de Síria

Primer atac contra aquest país des que va esclatar la guerra entre Israel i Gaza després de l’ofensiva de Hamàs

Israel bombardeja i deixa fora de servei els principals aeroports de Síria

Anas Alkharboutli / DPA / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts

Israel va bombardejar aquest dijous els dos principals aeroports de Síria, el de la capital Damasc i el d’Alep, van informar els mitjans oficials sirians, el primer atac contra aquest país des que va esclatar la guerra entre Israel i Gaza després d’una ofensiva de Hamàs.

«L’agressió israeliana va afectar els aeroports de Damasc i Alep», al nord del país, va informar la televisió estatal siriana en el seu canal de Telegram, sense aportar més detalls.

Els atacs simultanis «van danyar les pistes d’aterratge dels dos aeroports que van quedar fora de servei», van reportar els mitjans estatals sirians, citant una font militar.

Aquest atac arriba el sisè dia de combats entre el grup islamista palestí Hamàs i Israel, una guerra que va començar després que els milicians penetressin en territori israelià des de la Franja de Gaza dissabte en una ofensiva que va deixar més de 1.200 morts.

Aquest bombardeig coincideix amb la visita a Israel del cap de la diplomàcia dels Estats Units, Antony Blinken, unes hores després que el president de l’Iran, Ebrahim Raisi, truqués al seu homòleg sirià, Bashar al-Assad, i demanés als països àrabs i islàmics que cooperin «per aturar els crims del règim sionista contra la nació palestina oprimida».

Israel ha llançat centenars de bombardejos contra territori sirià des de l’inici de la guerra civil en aquest país el 2011.

L’aviació israeliana ataca especialment els grups avalats per l’Iran i el moviment libanès Hezbol·là, que són aliats del govern sirià i enemics aferrissats d’Israel, a més de posicions de l’Exèrcit de Damasc.

Els aeroports de Damasc i Alep han sigut l’objectiu d’atacs en diverses ocasions. L’aeroport d’Alep va quedar fora de servei per bombardejos el 28 d’agost, i el de Damasc el 2 de gener.

Notícies relacionades

Israel, que té frontera amb Síria, no sol comentar les seves operacions contra aquest país, però afirma que vol impedir que l’Iran s’implanti a prop del seu territori.

L’Iran, que recolza obertament Hamàs, va celebrar l’ofensiva d’aquest grup palestí contra Israel, però va insistir que Teheran no hi va estar involucrat.

Temes:

Israel