Presó del Litoral

Moren almenys sis persones en una presó de l’Equador

Entre els morts es troben els sicaris que van matar el candidat presidencial Fernando Villavicencio

Moren almenys sis persones en una presó de l’Equador

Europa Press/Contacto/Polic¨ªa Nacional de Ecuador

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

El Servicio Nacional de Atención a Privados de Libertad (SNAI) ha informat que sis persones han mortdins de la presó del Litoral, a la ciutat equatoriana de Veracruz, per un esdeveniment al pavelló 7 i la Policia ha entrat al centre per a l’aixecament dels cossos. Segons l’organització ciutadana SOS Cárceles Ecuador, entre els morts es troben els sicaris que van assassinar el candidat presidencial Fernando Villavicencio que havien sol·licitat un trasllat a una presó més segura i se’ls havia negat.

Notícies relacionades

«El SNAI informa que, aproximadament a les 16.00 hores d’aquest divendres 6 d’octubre, es va produir un esdeveniment a l’interior del ‘Centro de Privación de Libertad Masculino Guayas’ Nº1, pavelló 7, registrant-se sis persones mortes», ha explicat el SNAI en un comunicat publicat en el seu compte de la xarxa social X, anteriorment coneguda com a Twitter. Han afegit que «un equip de Criminalística amb el suport de Forces Armades i Policia Nacional ha ingressat per fer el procés legal corresponent a l’aixecament de cossos i a la seva identificació. De moment, elements policials i militars vigilen el lloc».

El president de l’Equador, Guillermo Lasso, ha informat en el seu compte de la xarxa social X que es reunirà per respondre davant l’esdevingut: «Després de la informació dels sis crims ocorreguts en el ‘Centro de Privación de Libertad’, a Guayaquil, he disposat emplaçar, immediatament, el Gabinet de Seguretat». Ha afegit que en les pròximes hores tornarà al país per atendre aquesta emergència i que «ni complicitat ni encobriment, aquí es coneixerà la veritat».