«Cacera humana»

Vídeo | La frenètica recerca de Danelo Cavalcante, un perillós assassí escapat d’una presó de Pennsilvània

Vídeo | La frenètica recerca de Danelo Cavalcante, un perillós assassí escapat d’una presó de Pennsilvània

Twitter

4
Es llegeix en minuts
France Presse

La recerca als Estats Units del criminal brasiler Danelo Cavalcante, escapat d’una presó fa 13 dies on complia condemna per homicidi, es va intensificar aquest dimarts després del robatori d’un rifle en una vivenda a prop de Filadèlfia, on algunes escoles es mantenen tancades per la seva «perillositat», segons la policia.

El tinent coronel de la policia de l’estat de Pennsilvània, George Bivens, va informar que el brasiler, de 34 anys, es va introduir dilluns a la nit en una vivenda de South Coventry, uns 50 km al nord-oest de Filadèlfia i en va robar un «rifle 22 que es trobava al garatge».

Segons l’agent, el propietari, sorprès pel lladre, li va disparar en la seva fugida, aparentment sense ferir-lo.

L’arma robada compta «amb mira telescòpica i un llum», va dir l’oficial, que és sota la lupa d’una població aterrida davant la seva incapacitat d’atrapar el fugitiu, vist en diversos punts des de la seva cinematogràfica fugida de la presó del comtat de Chester, a Pennsilvània (nord-est), el 31 d’agost.

«Cavalcante està armat i és extremament perillós», va advertir la policia, que va demanar als habitants prendre precaucions.

Diverses escoles es mantenien tancades aquest dimarts a la zona on s’ha vist el brasiler.

Les forces de l’ordre van instal·lar barricades en carreteres i controlaven la circulació d’automòbils, a més de desplegar vehicles blindats i equips d’intervenció ràpida (SWAT), com va comprovar un fotògraf de l’AFP.

«Cacera humana»

La mare de Cavalcante, que viu en una zona rural del Brasil, va dir al New York Times que no la sorprenia que fos capaç d’escapolir-se de les autoritats, com va fer al Brasil després de presumptament matar un home.

«La seva formació va ser el seu patiment», va declarar Iracema Cavalcante al diari, relatant l’educació rural i pobra del seu fill.

També es va mostrar desesperada davant la possibilitat que s’enfrontés a una cadena perpètua als Estats Units, a l’assegurar que «és millor morir aviat».

Becki Patterson, director executiu de la granja Lundale, una explotació agrícola d’aquesta zona, va explicar per telèfon a l’AFP que helicòpters i policies registren tota l’àrea.

«És una cacera humana. És realment el que està passant. Només gent (forces policials) caminant per la nostra propietat», una zona boscosa de rierols i ponts i racons de tot tipus, va explicar.

Cavalcante, un home menut d’1,50 metres i 54 quilos segons l’avís d’«Es busca», va ser condemnat a mitjans d’agost a cadena perpètua per l’homicidi de la seva exparella en presència del fill de la víctima. El crim va ser amb arma blanca durant una discussió l’abril del 2021.

Policia en la mira

Diumenge, la policia va anunciar que el fugitiu havia canviat d’aspecte: s’havia afaitat la barba i el bigoti amb què apareixia a la foto de recerca difosa inicialment.

Les autoritats van publicar quatre fotos captades amb càmeres de seguretat del presumpte fugitiu sota el porxo d’una vivenda. En algunes apareix amb un suèter clar amb la caputxa sobre el cap.

Des de la seva fuga, Cavalcante ha sigut registrat en diverses ocasions per càmeres de seguretat, però fins ara s’ha pogut evadir del fort dispositiu policial, avalat per l’FBI i els US Marshals, especialitzats en la recerca de fugitius.

Cavalcante havia robat una camioneta blanca que va ser trobada diumenge, aparentment perquè se li va acabar el combustible.

Segons la policia, va demanar ajuda a dos coneguts que van avisar les autoritats. La seva germana, en situació irregular al país, va ser detinguda.

La seva fuga de la presó, gravada per una càmera de la presó difosa per les autoritats, és tan espectacular com enutjosa per als responsables de la presó.

Notícies relacionades

En el vídeo es pot veure el pres, vestit amb una samarreta blanca, pantalons blaus i sabatilles blanques, amagant-se darrere d’un mur del pati i després enfilant-se àgilment entre dos murs paral·lels per desaparèixer pel sostre.

Segons la policia, és buscat per l’homicidi al Brasil, d’on va fugir per arribar primer a Puerto Rico i obtenir documents falsos i després dirigir-se al nord-est dels Estats Units, segons el diari Philadelphia Inquirer.