Guerra a Ucraïna

Tsikhanóuskaia demana a l’Eurocambra més cooperació amb les forces democràtiques bielorusses

Tsikhanóuskaia demana a l’Eurocambra més cooperació amb les forces democràtiques bielorusses

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La líder opositora bielorussa, Sviatlana Tsikhanóuskaia, ha reclamat aquest dimecres al Parlament Europeu que reforci les relacions i el suport a les forces democràtiques de Bielorússia, reafirmant el suport a la perspectiva europea del país i mostrant suport a mesures com els passaports que emetran els exiliats bielorussos.

En una intervenció al ple de l’Eurocambra després de la celebració del Debat sobre l’Estat de la Unió, Tsikhanóuskaia ha demanat a la UE que reforci les relacions amb les forces democràtiques bielorusses i que confirmi l’horitzó comunitari del país, una vegada acabi el règim d’Aleksandr Lukaixenko.

«Una colònia russa»

Respecte a la situació a Bielorússia, la dirigent opositora, que es troba a l’exili a Lituània, ha assegurat davant els eurodiputats que el país viu una guerra silenciosa, en contrast amb el conflicte a Ucraïna, però que el Kremlin busca els mateixos objectius que a Ucraïna.

Notícies relacionades

«Vol convertir el país en una colònia russa i no ho fa sol, sinó amb l’ajuda de Lukaixenko, que ven la independència de Bielorússia part a part», ha argumentat davant el ple a Estrasburg, França.

«Bielorússia vol sentir que el nostre país no serà donat a Putin com a premi de consolació», ha proclamat Tsikhanóuskaia, que ha assegurat que el líder bielorús ha de ser arraconat per la comunitat internacional i portat davant el tribunal internacional de l’Haia.