Tensions frontereres

El PSOE considera «intolerable» que el Marroc inclogui al seu mapa Ceuta i Melilla

El PSOE considera «intolerable» que el Marroc inclogui al seu mapa Ceuta i Melilla
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La secretària general del PSOE de Melilla, Gloria Rojas Ruiz, «ha rebutjat totalment» la inclusió de les ciutats espanyoles en un mapa del Marroc penjat a la web de l’ambaixada marroquina a Madrid «com si fossin part del territori d’aquest país». La líder socialista ha deixat clar que «és intolerable que ningú, ni dins ni fora de les nostres fronteres, posi en dubte la nostra espanyolitat i no ho tolerarem». La també portaveu del Grup Socialista a l’Assemblea de Melilla ha subratllat que «Melilla i Ceuta són i sempre seran part indissoluble de la nació espanyola».

Rojas s’ha pronunciat així després que el president de la Ciutat Autònoma de Melilla, Juan José Imbroda (PP), demanés durant aquest cap de setmana al Govern d’Espanya «una protesta formal» per la inclusió de les ciutats espanyoles de Ceuta i Melilla en un mapa com a part del territori del Marroc en una imatge penjada a l’ambaixada marroquina a Madrid. La imatge és tot just un esquema del qual només es fa referència a la capital del Marroc (Rabat), mentre que la resta del territori és d’un mateix color i sense reflectir l’existència de Ceuta i Melilla.

Notícies relacionades

Tal com ha recordat la número u dels socialistes locals, el president del Govern central, Pedro Sánchez, «ho deixa molt clar cada vegada que afirma que Melilla i Ceuta són Espanya i punt». «Ho són i sempre ho seran igual com Gijón, Toledo o Màlaga», ha recalcat. Gloria Rojas ha volgut deixar clar que els socialistes «ho demostrem amb paraules i amb fets» al ressaltar que «els únics presidents del Govern central que han visitat les ciutats autònomes en viatge oficial han sigut els del PSOE». La fins ara vicepresidenta de Melilla i actualment en l’oposició després de les eleccions de maig ha asseverat que «ha sigut i és, amb governs socialistes, quan més s’ha invertit a les dues ciutats i quan s’han posat en marxa més polítiques i mesures per garantir la qualitat de vida de la ciutadania i el present i el futur de les nostres ciutats».

La primera autoritat de Melilla ha denunciat que aquesta acció de la legació diplomàtica magribina a Espanya suposa un atac a la integritat territorial de la nació espanyola. «És una altra agressió hostil del Marroc a Espanya situant en un mapa oficial les espanyoles ciutats autònomes de Ceuta i Melilla», ha recalcat Imbroda, que recorda així els intents annexionistes del regne alauita de les dues ciutats espanyoles situades al nord de l’Àfrica. Per això, Imbroda ha reclamat a l’executiu central que reaccioni davant aquesta nova agressió del país veí a l’incloure al seu mapa les dues localitats citades. «Exigeixo una protesta formal del Govern», ha remarcat el president de Melilla, després de recordar que «el 17 de setembre Melilla complirà 526 anys de pertinença a Espanya, 459 anys abans de la independència del Marroc» el 1956.