Polèmica religiosa

Mauritània prohibeix la pel·lícula ‘Barbie’ per anar contra els «principis» islàmics

Mauritània prohibeix la pel·lícula ‘Barbie’ per anar contra els «principis» islàmics
1
Es llegeix en minuts
EFE

Les autoritats mauritanes han prohibit la difusió de la pel·lícula «Barbie» i tota propaganda relacionada amb el film, al considerar-ho un vehicle de corrupció moral i contravenció als valors islàmics.

Així ho va anunciar aquest dissabte el president de l’Autoritat de Regulació de la Publicitat, Mohamed Abdellahi Lehbib, en un missatge a la seva pàgina de Facebook, en el qual va indicar que la mesura es va prendre per orientació i supervisió del ministre de Cultura.

«S’ha procedit al bloqueig de la difusió de la propaganda mediàtica del film ‘Barbie’, que atempta contra els principis i els valors de la nostra societat», va escriure Lehbib, que va instar els ciutadans a denunciar qualsevol intent de promocionar aquesta pel·lícula a qualsevol mitjà.

Notícies relacionades

L’anunci publicitari del film, que es va estrenar aquest any als Estats Units, va causar una gran polèmica a les xarxes socials mauritanes, on la majoria dels internautes van expressar el seu rebuig i indignació pel que van considerar una ofensa a la religió i a la cultura del país.

La crítica més contundent va provenir de l’organització de dones del partit islamista Tauasul, el principal de l’oposició, que va qualificar «Barbie» de «vector de propagació de la perversió», recordant que ha sigut vetada en diversos països musulmans.