Visita institucional

El rei Felip VI inaugura la nova ambaixada d’Espanya al Paraguai

El monarca va definir la visita com a «molt significativa» del moment que viu el Paraguai amb el canvi de Govern

El rei Felip VI inaugura la nova ambaixada d’Espanya al Paraguai
1
Es llegeix en minuts

El rei d’Espanya, Felip VI, va inaugurar aquest dimarts la nova seu de l’ambaixada del seu país al Paraguai amb un acte que va estar emmarcat en la seva visita a la nació sud-americana per assistir a la investidura de Santiago Peña com a president.

Cap a les 11.30 hora local (15.30 GMT) el cap d’Estat va arribar al palauet Peris, una obra de 1920 i que el 2018 va començar a ser restaurada per allotjar la delegació diplomàtica.

Allà va saludar un grup de convidats pertanyents a la comunitat espanyola que va assistir a l’esdeveniment i després va inaugurar la modernitzada edificació junt amb l’ambaixadora, Carmen Castiella Ruiz de Velasco.

Després el rei va brindar unes paraules en les quals va destacar el fet d’inaugurar la nova seu en una visita que va definir com a «molt significativa» del moment que viu el Paraguai amb el canvi de Govern.

El palauet, d’estil neoclàssic italià i situat a l’avinguda Mariscal López, va ser erigit entre 1919 i 1920 per dos germans d’origen espanyol, José i Cristóbal Peris, el cognom del qual va donar nom a l’edifici.

Els germans Peris van ser –a més– els constructors del palau Mburuvicha Róga, que serveix de residència oficial del president del Paraguai.

Felip VI va arribar aquest dilluns al Paraguai per assistir a la investidura de Peña com a nou president del país sud-americà, que visita per primera vegada des que va accedir al tron el 2014.

Notícies relacionades

L’avió de la Força Aèria Espanyola en el qual es va desplaçar el rei va aterrar a l’Aeroport Internacional Silvio Pettirossi, de la ciutat de Luque, veïna d’Asunción. Durant la seva estada es va entrevistar a més amb l’ara exmandatari Mario Abdo Benítez.

Aquesta dimarts, un cop acabin els actes d’investidura que van començar a les 7.00 hora local (11.00 GMT), el monarca espanyol tornarà a Madrid.