L’exmilitar que va assegurar que els EUA tenen ovnis va estar sota arrest psiquiàtric

Elizabeth Frantz / Reuters

2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Naus extraterrestres, restes biològiques «no humanes» i un programa secret durant més de 80 anys. Aquests són els foscos secrets que, segons l’exmilitar David Grusch, amaguen els Estats Units. El 27 de juliol, el testimoni d’aquest antic oficial dels serveis d’intel·ligència va donar la volta al món quan va jurar en una sessió sobre ovnis davant el Congrés que el Govern nord-americà té a les seves mans tecnologia alienígena que prova l’existència de vida més enllà del planeta Terra.

Als seus 36 anys, Grusch ha passat per l’Exèrcit, l’Agència Nacional d’Intel·ligència Geoespacial i el Grup de Treball de Fenòmens Aeris No Identificats del Pentàgon. No obstant, també va estar sota arrest psiquiàtric per declaracions suïcides i per un presumpte problema d’alcoholisme. Així ho ha revelat aquest dimecres The Intercept, mitjà que ha accedit a informes policials en els quals es documenten almenys dos episodis controvertits.

Aquestes revelacions afegeixen escepticisme a un testimoni ple d’interrogants. En cap moment, Grusch ha presentat o ha assegurat haver vist proves que confirmin l’existència de les naus extraterrestres o les restes biològiques «no humanes» de què parla, ni davant el Congrés ni en declaracions a la premsa. La seva informació prové de terceres fonts i no n’ha revelat la identitat per la seva suposada confidencialitat. Els dos exoficials de la Marina que van comparèixer junt amb Grusch van al·legar fenòmens aeris no identificats, però no els van atribuir a extraterrestres.

Alcohol i pensaments suïcides

Durant la seva compareixença, Grusch va apuntalar la seva credibilitat assenyalant que té autorització d’alta seguretat per accedir a informació confidencial sobre els ovnis (objectes voladors no identificats). Els registres policials obtinguts per ‘The Intercept’ revelen que l’1 d’octubre del 2018 Grusch va ser internat temporalment en un centre de salut mental. Sembla que l’exmilitar va fer una «declaració suïcida» després que la seva dona li digués que era alcohòlic i que necessitava ajuda. «El marit li va demanar que el matés», assenyala l’informe elaborat pel xèrif del comtat de Loudoun, a Virgínia. Va ser la dona la que va avisar la policia.

Notícies relacionades

El 2014, Grusch va patir un episodi similar. L’informe dels cossos de seguretat detallen que l’home «podria ser violent, molt fort» i que podria estar patint estrès posttraumàtic, un trastorn comú entre els soldats. En la seva etapa en l’Exèrcit, Grusch va combatre a l’Afganistan i va ser condecorat per això, segons la premsa nord-americana. Tot i que el text assenyala que «mai s’ha fet mal a si mateix», també especifica que «de vegades fa aquestes amenaces quan està borratxo».

Els seus superiors sabien n’eren sabedors i tot i així van decidir mantenir la seva autorització de seguretat, que li dona accés a material militar secret. Un company de Grusch ha denunciat aquest fet a ‘The Intercept’. «Crec que és com qualsevol grup insular: Una vegada que ets dins, generalment protegeixen els seus», ha explicat, i ha demanat preservar el seu anonimat «per temor de represàlies professionals».