Equador

La banda ‘Los Lobos’ s’atribueix l’assassinat de Villavicencio i amenaça un altre candidat presidencial equatorià

La banda ‘Los Lobos’ s’atribueix l’assassinat de Villavicencio i amenaça un altre candidat presidencial equatorià

EFE/ José Jácome

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La banda criminal equatoriana ‘Los Lobos’ ha reivindicat a través d’un vídeo compartit a les xarxes socials l’assassinat del candidat presidencial Fernando Villavicencio. El polític va ser tirotejat al sortir d’un míting de campanya per a les eleccions del pròxim 20 d’agost. La banda ha amenaçat ara un altre dels set aspirants a la presidència, Jan Topic.

En el vídeo, la banda justifica l’assassinat assegurant que Villavicencio era un «polític corrupte». «Volem deixar-ho clar a tota la nació equatoriana que cada vegada que els polítics corruptes no compleixin la seva promesa que establim quan reben els nostres diners, que són milions de dòlars, per finançar la seva campanya, seran donats de baixa. Nosaltres, l’organització Los Lobos, assumim la responsabilitat dels fets suscitats ahir a la tarda i es tornarà a repetir quan els corruptes no compleixin», se sent dir a un membre de la banda, aparentment el portaveu, en les imatges.

Alçant les armes

Notícies relacionades

En el vídeo es veu diverses desenes de persones, vestides de negre, amb el rostre tapat i amb les armes alçades que aclamen el portaveu a mesura que va llegint el comunicat. Segons el ‘think tank’ Insight Crime, Los Lobos són actualment la segona agrupació delictiva més nombrosa de l’Equador, amb més de 8.000 membres distribuïts a les presons del país. El grup ha participat en diverses massacres carceràries a l’Equador, que han deixat més de 315 reclusos morts només el 2021.

Després de l’assassinat de Villavicencio, és ara el candidat presidencial del Partit Social Cristià, Jan Topic, el pròxim objectiu d’aquests criminals. «Si no compleixes la teva promesa, Jan Topic, seràs el següent», diu en el vídeo el portaveu. 

Temes:

Equador