Nova Zelanda

Un tiroteig a Auckland deixa almenys tres morts hores abans de l’arrencada del Mundial femení

L’autor dels trets al districte financer de la ciutat neozelandesa, un jove de 24 anys, també ha perdut la vida

3
Es llegeix en minuts

Un tiroteig a la ciutat d’Auckland, la més poblada de Nova Zelanda, va deixar almenys tres morts i almenys sis ferits aquest dijous, hores abans de l’inici de la cerimònia d’inauguració del Mundial Femení de Futbol, van informar fonts oficials. El succés es va produir a les 7.23 hora local (19.23 GMT de dimecres) en un lloc de construcció a la zona central de la ciutat, quan l’atacant va entrar en un edifici i va obrir foc, segons la Policia. El comissionat policial ha explicat avui que l’atacant és un home de 24 anys, el qual malgrat haver sigut condemnat a l’arrest domiciliari, tenia un permís per treballar en aquest lloc de construcció. «Hi ha alguns indicadors d’un historial de problemes mentals», va acotar el comissionat de la Policia de Nova Zelanda, Andrew Coster, a l’afegir que s’estudia la possibilitat que l’incident estigui connectat amb un problema laboral.

«És amb profunda pena que puc confirmar que dues persones han sigut assassinades», va dir el primer ministre neozelandès, Chris Hipkins, en un comunicat difós pels mitjans locals. La Policia va confirmar poc després que l’agressor també va morir en l’atac, per la qual cosa la xifra de morts es va elevar a tres.

Almenys sis individus més van resultar ferits, entre ells un policia, i van ser traslladats a l’Auckland Hospital. Tres d’ells estan en estat de gravetat.

El tiroteig es va produir hores abans de l’inici de la cerimònia inaugural del Mundial 2023 de Nova Zelanda i Austràlia, a la qual acudiran diverses personalitats i autoritats, i del primer partit del torneig, quan les coamfitriones neozelandeses rebran Noruega. Segons Hipkins, les autoritats han avaluat que no es tracta d’una «amenaça a la seguretat de Nova Zelanda» i que el torneig «es desenvoluparà segons el previst».

Les dues nacions oceàniques acolliran entre aquest dijous i el 20 d’agost la gran cita mundialista, en què per primera vegada en la història competiran un total de 32 seleccions nacionals femenines. Després del tiroteig, la FIFA va expressar les seves «profundes condolences» per les víctimes. «La FIFA expressa el seu més sentit condol a les famílies i amics de les víctimes que van perdre la vida després de l’incident ocorregut aquest matí a Auckland i els nostres pensaments i oracions estan amb els que van resultar ferits en aquest tràgic incident», apunta en un comunicat el màxim organisme del futbol mundial.

No afectarà el Mundial

Notícies relacionades

El tiroteig no afectarà l’organització del Mundial femení de futbol, que s’inaugura aquesta nit a Nova Zelanda i Austràlia, va assegurar la Policia neozelandesa. «No tinc cap preocupació elevada per la FIFA: aquest és un país que és generalment segur», va dir el comissionat de la Policia de Nova Zelanda, Andrew Coster, en una roda de premsa des d’Auckland retransmesa per l’emissora pública Radio New Zealand. «És segur assistir als partits», va precisar Coster a l’abordar l’atac que es va produir en un lloc en construcció a prop d’on s’allotja la selecció de Noruega, que avui s’enfronta a Nova Zelanda a Auckland en el partit inaugural de la cita mundialista.

La capitana de la selecció noruega, Maren Mjelde, va declarar que ella i les seves companyes es van sentir «segures tota l’estona» perquè la FIFA compta amb un bon sistema de seguretat a l’hotel, segons un comunicat publicat avui pels mitjans. «Tothom sembla tranquil i ens estem preparant amb normalitat per al partit d’aquesta nit. Després pot ser que ens hàgim d’adaptar si hi ha alguna instrucció de les autoritats», va precisar Mjelde.

Temes:

Nova Zelanda