Estupor a Itàlia

La policia identifica el turista que va gravar el seu nom i el de la seva nòvia al Colosseu de Roma

El ministre de Cultura, Gennaro Sangiuliano, va avançar que el cos de policia militar dels Carabinieri «va identificar el presumpte responsable de l’acte incivilitzat i absurd»

La policia identifica el turista que va gravar el seu nom i el de la seva nòvia al Colosseu de Roma
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia ha identificat el turista que dies enrere va ser filmat en el moment en què realitzava un acte vandàlic contra el Colosseu de Roma, on va gravar amb una clau el seu nom i el de la seva nòvia davant l’estupor dels vianants. Els responsables del mil·lenari monument van presentar una denúncia que preveu sancions que inclouen «la prohibició de reingrés (al recinte arqueològic del qual forma part el Colosseu) i una multa administrativa per danys a un bé d’interès cultural», han explicat les fonts, a l’afegir que s’està fent un càlcul del perjudici ocasionat

L’home va somriure a la càmera quan es va adonar que l’estaven gravant, tot i que el més probable és que el somriure se li hagi esborrat de cop.

El visitant que aquesta setmana suposadament va tallar el seu nom i el de la seva parella en una paret d’una de les construccions més preuades del món va ser identificat, segons el Ministre de Cultura d’Itàlia.

El ministre de Cultura, Gennaro Sangiuliano, va tuitejar aquest dijous que el cos de policia militar dels Carabinieri «va identificar el presumpte responsable de l’acte incivilitzat i absurd comès al Colosseu».

«Un acte que va ofendre tots els que arreu del món aprecien el valor de l’arqueologia, dels monuments i de la història», va afegir.

El seu tuit va confirmar que els noms tallats corresponen als del turista i la seva nòvia, que va ser gravada al costat d’ell quan tallava els noms.

En un segon tuit, Sangiuliano va insinuar que el cas anirà a judici.

«Espero que la justícia segueixi el seu curs, aplicant la llei amb rigor», va escriure.

«Si arriba a judici, el Ministeri de Cultura es personarà com a demandant», va afegir.

Si el declaren culpable, l’home podria enfrontar-se a una multa d’almenys 15.000 euros (US$ 16.360) o fins a cinc anys de presó, segons l’agència de notícies italiana Ansa.

La secció de Piazza Venezia dels Carabinieri va enviar un comunicat a CNN en el qual confirmava que va ubicar el sospitós, i que es creu que la parella és originària del Regne Unit.

Notícies relacionades

La policia «va identificar el principal sospitós a través de les investigacions tradicionals i la comparació fotogràfica», van escriure.

Els Carabinieri van confirmar que es tracta d’una parella, un home i una dona, residents a Anglaterra.

Temes:

Vandalisme Roma