Noves declaracions

Un exfuncionari d’intel·ligència afirma que els Estats Units tenen vehicles extraterrestres «intactes»

La ciència accelera la recerca de vida en altres planetes: «Això acaba de començar»

Una tècnica innovadora millora la recerca de senyals extraterrestres a la Via Làctia

La NASA impulsa un nou full de ruta per a l’estudi dels ovnis: «Tinguem la ment oberta»

ap100627096587

ap100627096587 / Jon Elswick (AP)

2
Es llegeix en minuts

L’existència de vida extraterrestre torna a cobrar realitat després que un exfuncionari dels serveis d’intel·ligència dels Estats Units, anomenat David Grusch, afirmés que les autoritats nord-americanes tenen naus recuperades «intactes» d’origen no humà. Segons assegura ‘The Debrief’, Grusch va presentar la informació al Congrés i a l’inspector general de la Comunitat d’Intel·ligència, i va acabar denunciant els fets perquè va patir represàlies per part dels funcionaris a l’entregar les dades relacionades amb aquests vehicles d’origen alienígena.

David Charles Grusch (36 anys) va dirigir l’anàlisi de fenòmens aeris no identificats (UAP) dins d’una agència del Departament de Defensa dels Estats Units. Va abandonar el Govern a l’abril després de 14 anys de carrera en els serveis d’intel·ligència nord-americans.

En declaracions per a ‘The Debrief’, Grusch va explicar que les recuperacions de fragments parcials de vehicles intactes han estat fetes durant dècades fins avui dia per part del Govern, els seus aliats i contractistes de defensa. Segons l’exfuncionari, l’anàlisi ha determinat que els objectes recuperats són «d’origen exòtic (intel·ligència no humana, ja sigui extraterrestre o d’origen desconegut) segons les morfologies del vehicle i les proves de ciència de materials i la possessió d’arranjaments atòmics únics i firmes radiològiques», va afegir.

Mirada al passat

El seu relat és recolzat per companys de Grusch com Jonathan Grey, funcionari d’intel·ligència al Centre Nacional d’Intel·ligència Aèria i Espacial (NASIC), que va confirmar l’existència de «materials exòtics» i va afegir que «no estem sols. Les recuperacions d’aquest tipus no es limiten als Estats Units. Aquest és un fenomen global». Grey afirma que hi ha programes que estan «encoberts» pel Govern amb els quals es busca la detecció i la recuperació de vehicles d’origen no humà.

Va ser el 2021 quan un informe de l’Oficina del Director d’Intel·ligència Nacional va detallar que del 2004 al 2021 hi va haver 144 trobades entre pilots militars i objectes aeris no identificats, els anomenats ovnis, i que 80 van ser capturats per diferents sensors i només un es va poder arribar a identificar.

Testimonis del relat de Grusch

Notícies relacionades

A part de Grey, a ‘The Debrief’ es van posar en contacte amb altres experts en intel·ligència i companys de Grusch dels últims anys. Christopher Mellon, que va passar gairebé vint anys com a sotssecretari adjunt de Defensa per a la Intel·ligència dels EUA, va explicar: «Diversos funcionaris han compartit amb mi informació detallada sobre aquest presumpte programa, que inclou informació sobre la història, els documents que regeixen i el lloc on suposadament es va abandonar i es va recuperar una embarcació».

Nick Pope, que va passar la primera dècada dels 90 investigant sobre l’aparició d’ovnis per al Ministeri de Defensa britànic, creu que les paraules de Grusch i Grey són «molt significatives». «Una cosa és tenir històries en els blogs de conspiració, però això ho porta al nivell següent, amb informació privilegiada genuïna. Quan aquestes persones presenten aquestes denúncies formals, ho fan en l’entesa que, si han fet una declaració falsa sent-ne coneixedors, estan subjectes a una multa considerable i fins i tot a la presó», va afegir.