Guerra d’Ucraïna

Putin reapareix a la televisió amb una entrevista gravada dimecres passat

Putin reapareix a la televisió amb una entrevista gravada dimecres passat
1
Es llegeix en minuts
EFE
Reuters

El president de Rússia, Vladímir Putin, va qualificar l’operació militar russa a Ucraïna com la seva màxima prioritat, a la qual es dedica des que s’aixeca fins que es fica al llit, en l’avanç d’una entrevista que serà difosa aquest diumenge per la televisió estatal russa. L’entrevista va ser gravada aparentment dimecres passat, ja que l’entrevistador, Pavel Zarubin, explica que es va fer després d’una trobada amb graduats militars, aparentment amb referència a un acte públic celebrat dimecres. En cap moment Putin fa referència al Grup Wagner.

«Hi dedico la màxima prioritat. Començo el dia amb això i amb això l’acabo», va declarar el mandatari rus, que es va mostrar disposat a rebre informació sobre aquesta qüestió a qualsevol hora del dia, tot i que va reconèixer que últimament se sol ficar al llit molt tard. «És clar, jo sempre he d’estar disponible. I així passa», va explicar. Segons Putin, això permet «crear una situació en què tots ens sentim segurs».

Notícies relacionades

«I sense cap dubte, estem en condicions de complir tots els plans i les tasques que ens hem proposat. Això es refereix tant a la defensa del país com a l’operació especial militar, l’economia en general i algunes de les seves direccions», va afegir. El president va recalcar que «cal dedicar a això les 24 hores del dia». «Altrament és impossible», va assegurar.

Va aprofitar l’ocasió per afirmar que «els indicadors macroeconòmics [de Rússia] són normals». Va recordar que la inflació en termes interanuals va arribar al mínim del 2,3% i va destacar el baix nivell d’atur, els indicadors rècord de la construcció durant el 2022 i va destacar que el ritme de l’economia «es manté».