Va viatjar a l’espai

El multimilionari Hamish Harding, un dels cinc desapareguts en el submergible del ‘Titanic’

El multimilionari Hamish Harding, un dels cinc desapareguts en el submergible del ‘Titanic’

@TitanicNewYork

1
Es llegeix en minuts

Poc ha transcendit sobre els possibles passatgers del ‘Titan’, el petit submergible amb capacitat per a cinc persones contractat per una companyia privada que organitza per uns 229.000 euros excursions per veure les restes enfonsades del ‘Titanic’ i que està desaparegut des de diumenge en aigües de l’Atlàntic. Però tot apunta que l’empresari britànic Hamish Harding és un d’ells. Harding va publicar dissabte en xarxes socials que participaria en la immersió d’OceanGate i que havia partit divendres de St. Johns, a Newfoundland, segons ha avançat la BBC.

Harding, de 58 anys, va escriure en les seves xarxes sobre aquesta nova aventura: «M’enorgulleix anunciar finalment que m’he afegit a @oceangateexped per a la seva missió RMS TITANIC en el submarí que es dirigeix al ‘Titanic’». Dissabte passat, a més, va escriure: «A causa del pitjor hivern a Terranova en 40 anys, és probable que aquesta missió sigui la primera i única missió tripulada al ‘Titanic’ el 2023. S’acaba d’obrir una finestra meteorològica i intentarem una immersió demà. Vam començar a navegar ahir i hem planejat començar les operacions de busseig demà al voltant de les quatre del matí. Fins aleshores, tenim molts preparatius i sessions informatives per fer».

Acompanyant la seva entrada a Facebook, Harding va compartir una fotografia en la qual apareix firmant un rètol amb les paraules «Expedició Titanic, Missió V», així com imatges del submarí i un dels barcos d’OceanGate.

Astronauta

Notícies relacionades

Es dona la circumstància que el multimilionari va visitar l’any passat l’espai en la missió Blue Origin, i va ser un dels sis astronautes que van viatjar en el cinquè vol de la companyia de Jeff Bezos a bord del coet New Shepard. També ha fet diverses visites al pol Sud, inclosa una el 2016 en la qual va acompanyar el mític astronauta Buzz Aldrin.

Actualment, Harding és president d’Action Aviation, amb seu a Dubai, als Emirats Àrabs Units.

Temes:

Rescats