«Veig com puc guanyar»

Arnold Schwarzenegger ho té clar: no veu Trump president dels Estats Units i es presentaria ell com a candidat

Arnold Schwarzenegger ho té clar: no veu Trump president dels Estats Units i es presentaria ell com a candidat

EFE / Luis Ramírez

2
Es llegeix en minuts

Arnold Schwarzenegger ho té clar: es presentaria com a president dels Estats Units. I si fos per ell, ho faria en les eleccions del 2024. A més, l’actor està convençut que les podria guanyar. «¿Quins candidats hi ha? No n’hi ha cap que pugui unir tots» els ciutadans, ha comentat l’actor sobre la bipolaritat política de la societat nord-americana, dividida entre el partit demòcrata i el republicà. També sap per quin s’enrolaria. Només hi ha un què: la constitució no permet al ‘Terminator’ fer realitat el seu desig.

L’actor ja té mà en la política perquè va ser governador de l’estat de Califòrnia entre el 2003 i el 2011 pel partit conservador. De fet, va guanyar dos comicis consecutius folgadament i es va convertir, d’aquesta manera, en l’immigrant que més lluny ha arribat al món polític dels Estats Units des de John G. Downey, que va governar Alta Califòrnia al segle XIX.

Tot i que el ‘Governator’, amb referència al ’Terminator’, té la nacionalitat nord-americana des del 1983, no pot presentar-se com a candidat perquè va néixer a Àustria. La constitució d’aquest país diu que el president ha de ser ciutadà nord-americà de naixement.

Si no fos per aquest impediment, Schwarzenegger, de 75 anys, ja estaria fent campanya. «Doncs sí, per descomptat. Ho faria sense pensar-ho», va confirmar aquest divendres en el programa ‘Who’s Talking?’ de la cadena de televisió CNN. En una xerrada de 10 minuts amb el periodista Chris Wallace, l’actor i exculturista també va parlar sobre la candidatura presidencial de Donald Trump, que vol tornar a la Casa Blanca malgrat estar imputat per 37 càrrecs federals pel cas dels documents classificats.

«Noves respostes, no partits»

Notícies relacionades

«Crec que la situació està oberta en aquest moment», va comentar, al mateix temps que es va aventurar a dir que l’expresident no serà reelegit per segona vegada. Per argumentar la seva resposta, va establir paral·lelismes amb la seva exitosa etapa com a governador de Califòrnia. «Quan em vaig postular en l’estat es va demostrar que la gent buscava noves respostes, no l’esquerra o la dreta, sinó algú que pogués unir la nació i que no veiés el contrari com a l’enemic... Hi ha tantes coses que necessiten abordar-se... de fet, totes són factibles», va afegir.

Per tot això, Schwarzenegger es va mostrar confiat en les seves possibilitats de ser president. «No en tinc cap dubte. Veig molt clar com podria guanyar les eleccions del 2024», va reiterar. No obstant, davant ell s’erigeix un rival imbatible: la carta magna dels Estats Units.