Sis ferits greus

Un refugiat sirià fereix amb un ganivet diversos nens i adults en un parc infantil de França

2
Es llegeix en minuts
Enric Bonet

Drama a la localitat vacacional francesa d’Annecy. Un refugiat sirià ha agredit aquest dijous al matí amb un ganivet diverses persones, la majoria, nens de menys de 3 anys, en un parc en aquesta ciutat del centre-est de França. Segons l’últim balanç comunicat per la prefectura de l’Alta Savoia, hi ha sis víctimes, i quatre són menors d’edat. Dos dels nens i un adult estan ferits de gravetat i la seva vida corre perill. Els fets han passat poc abans de les 10.00 hores a prop del llac d’Annecy, una localitat acomodada i d’estiueig pròxima a la frontera amb Suïssa. La policia ha detingut l’agressor, que ha resultat ferit durant l’arrest.

L’autor de l’agressió és un refugiat sirià a Suècia, nascut el 1991, que no estava fitxat per la policia. «L’individu ha sigut detingut gràcies a una ràpida intervenció de les forces de seguretat», ha assegurat a Twitter el ministre francès de l’Interior, Gérald Darmanin. De moment, es desconeixen les motivacions de l’atac, tot i que la fiscalia antiterrorista està examinant els fets.

«He vist com atacava un avi [...] i després aquest queia a terra. M’ha sorprès la lentitud de la reacció de la policia», ha explicat l’Anthony en declaracions a la cadena de televisió BFM TV. Després de l’atac, l’agressor ha intentat fugir, però ha sigut arrestat per les forces de seguretat pocs minuts després. Els fets han passat en un cèntric parc d’Annecy, pròxim a l’ajuntament d’aquesta localitat a la zona dels Alps.

Malgrat que la seva petició d’asil havia sigut acceptada a l’abril a Suècia, ell havia viatjat legalment a França en diverses ocasions recentment. Estava casat i té un fill amb una dona de Suècia, on vivia des de feia deu anys. Durant el seu arrest, anava vestit amb uns pantalons curts i un jersei negre, i portava una creu i un llibre d’oratòria cristiana. Ha dit a la policia ser un «cristià de Síria».

«Atac d’una covardia absoluta»

Notícies relacionades

«Atac d’una covardia absoluta»L’atac ha generat una condemna unànime per part de la classe política francesa. «Atac d’una covardia absoluta [...] La nació està en estat de xoc», ha afirmat a Twitter el president Emmanuel Macron. Els diputats en l’Assemblea Nacional han mantingut un minut de silenci. «Una vegada més, els nostres nens són la víctima de l’augment de la violència en la nostra societat», ha lamentat la secretària d’Estat responsable de la Infància, Charlotte Caubel.

França va patir el 2015 i el 2016 una onada d’atemptats gihadistes, perpetrats per Al-Qaida i Estat Islàmic. Des d’aleshores, s’han produït atacs aïllats d’aquest tipus, amb poques víctimes. El més impactant va ser la decapitació del professor Samuel Paty a l’octubre. L’any passat només es va produir un intent d’atac amb una motivació gihadista, que justament va tenir lloc a Annecy. Allà un noi va atacar en una comissaria un agent durant el seu arrest.

Temes:

Nens França