TERROR GLOBAL

Cronologia d'atemptats terroristes a França

La matança de Niça se suma a tragèdies com la de Bataclan i 'Charlie Hebdo'

1
Es llegeix en minuts

França ha sigut objectiu del terrorisme islamista en anteriors ocasions. L'atemptat amb camió d'aquest dijous a Niça suposa un nou cop a un país que ja ha patit atacs com els de París el novembre del 2015 i ‘Charlie Hebdo’ el gener d'aquell mateix any.

EL MÉS RECENT

Fins ahir, l'atac terrorista més recent a França havia sigut el perpetrat per un gihadista francès el 13 de juny, dos dies després de la matança en un club gai d'Orlando (Estats Units) i coincidint amb l'Eurocopa. Larossi Abballa, fitxat per radicalisme, va apunyalar un policia i la seva dona, davant el seu fill de 3 anys al seu domicili de Magnaville.

L'HORROR DE BATACLAN

Notícies relacionades

La pitjor matança a França es va cometre el 13 de novembre del 2015 a París. Hi van morir 130 persones en diversos tirotejos, el més greu a la sala Bataclan, on hi va haver una presa d'ostatges mentre s'estava celebrant un concert del grup Eagles of Death Metal. També hi va haver tirotejos en bars, restaurants i als voltants de l'Estadi de França, a Saint-Denis. El grup gihadista Estat Islàmic en va reivindicar l'autoria.

TIROTEIG A ‘CHARLIE HEBDO’

Uns encaputxats –després identificats com els germans Saïd i Chérif Kouachi- van assaltar la redacció del setmanari satíric 'Charlie Hebdo' el 7 de gener del 2015. Hi van morir 12 persones. L'endemà, Amedy Coulibaly, vinculat amb els anteriors atacants, va matar d'un tret un policia municipal a Montrouge i, el 9 de gener, va assaltar una botiga 'kosher' matant 4 ostatges jueus.