Tecnologia

Un dron militar dels EUA controlat per Intel·ligència Artificial ‘aniquila’ el seu operador

  • Va utilitzar «estratègies altament inesperades per aconseguir el seu objectiu»

Un dron militar dels EUA controlat per Intel·ligència Artificial ‘aniquila’ el seu operador
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des de ja fa un temps, la intel·ligència artificial (IA) ha anat guanyant cada vegada més terreny en la nostra vida quotidiana. Eines com ChatGPT, que poden respondre a les nostres preguntes i ajudar-nos amb les nostres tasques d’escriptura, estan transformant la manera com ens comuniquem. Malgrat els beneficis que aporta, la IA també suposa una amenaça, almenys segons avançava el finat Stephen Hawking i s’ha demostrat ara als Estats Units. La Força Aèria nord-americana va portar a terme un exercici simulat amb un dron militar controlat per Intel·ligència Artificial (IA) i li va encarregar destruir les defenses antiaèries d’un presumpte enemic. Els resultats van ser, com a mínim, inquietants: la IA va ‘matar’ el seu operador i va intentar destruir qualsevol element que interferís en la consecució de l’objectiu fixat.

Aquesta revelació va ser feta pel coronel Tucker ‘Cinc’ Hamilton, cap de Proves i Operacions amb Intel·ligència Artificial de la USAF (la Força Aèria dels EUA), durant una Cimera de Capacitats Aèries i Espacials per al Combat del Futur celebrada a Londres.

Notícies relacionades

Tucker va expressar el seu recel a confiar en la Intel·ligència Artificial i va assegurar que la simulació demostra que no «es pot tenir una conversa sobre intel·ligència artificial i aprenentatge automàtic i autonomia si no es parla d’ètica».

En el seu relat, aquest militar nord-americà va assegurar que la IA a la qual es va encarregar destruir les defenses antiaèries d’un presumpte enemic va utilitzar «estratègies altament inesperades per aconseguir el seu objectiu».