Drama esportiu

Una estampida provoca la mort de 12 persones en un estadi d’El Salvador

El president del país, Nayib Bukele, va anunciar a les xarxes socials «una investigació exhaustiva» dels fets

2
Es llegeix en minuts

El Salvador va patir dissabte a la nit la seva pitjor tragèdia esportiva amb la mort de 12 persones a conseqüència d’una estampida a l’estadi Cuscatlán, a San Salvador, que ha deixat unes 100 persones ferides.

La Secretaria de Premsa del Govern salvadorenc va confirmar la xifra dels morts. Els incidents es van produir quan els aficionats intentaven entrar en una de les zones populars de l’estadi per veure un partit entre l’Alianza i el Futbolistas Asociados Santanecos (FAS).

Després de conèixer-se l’última actualització dels morts, la majoria homes, el president salvadorenc, Nayib Bukele, va assegurar al seu compte de Twitter que «se’n realitzarà una investigació exhaustiva».

«La policia i la fiscalia realitzaran una investigació exhaustiva dels fets ocorreguts a l’estadi Cuscatlán. Tots seran investigats: equips, directius, estadi, taquilles, Liga Mayor, Federació, etc.», i va afegir que «siguin qui siguin els culpables, no quedaran en la impunitat».

Més de 500 mostres d’atenció i solidaritat

Carlos Fuentes, portaveu de Comandos de Salvamento, va dir als periodistes que unes 100 persones van ser traslladades a diferents hospitals i que 500 afectats més van haver de ser atesos.

La Federació Salvadorenca de Futbol (Fesfut) va lamentar en un comunicat les morts i va afegir que «sol·licitarà immediatament un informe de l’ocorregut i comunicarà allò pertinent al més aviat possible».

El president de l’Institut Nacional dels Esports (INDES) i germà del president Bukele, Yamil Bukele, va mostrar la seva solidaritat amb «totes les famílies que avui han perdut un ésser estimat en aquest trist succés».

«Hem convocat a una reunió extraordinària el comitè directiu d’INDES», que és el patrocinador del torneig de la Liga Mayor salvadorenca, va anunciar.

Els equips de la lliga salvadorenca van manifestar les seves condolences des de les xarxes socials.

«Avui no existeixen els colors i, pel bé de l’esport que a tots ens apassiona, esperem que això no torni a passar», va publicar el FAS, l’equip visitant del partit, que finalment es va suspendre.

Notícies relacionades

Luis Ángel Firpo va manifestar que «el futbol està de dol». «Ens unim al dolor de les famílies dels aficionats d’Alianza», mentre que Águila va publicar: «Ens unim al dolor de la família aliancista, les nostres més sinceres condolences».

La Fesfut va anunciar la suspensió dels dos partits programats per diumenge, corresponents a la tornada dels quarts de final, i va avisar d’una reunió urgent amb la seva Comissió de Seguretat d’Escenaris Esportius.