Audiència general

El Papa perd la paciència amb una dona que va demanar la benedicció per al seu gos

  • El Papa reprèn el diàleg amb els ortodoxos russos en un altre intent de frenar la guerra a Ucraïna

  • El Papa demana als països que treballin per la pau: «Més bressols i menys tombes»

El Papa perd la paciència amb una dona que va demanar la benedicció per al seu gos

Efe / Fabio Frustaci

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Papa ha reconegut aquest divendres que recentment va perdre la paciència amb una dona que durant l’audiència general li va demanar la benedicció per al «seu nen», que va resultar ser un gos que es va treure del bolso. «Senyora, molts nens pateixen gana i vostè està amb el gosset...», va respondre el Pontífex.

Ell mateix ha explicat aquesta i alguna altra anècdota de dones que tracten els gossos com si fossin els seus fills durant la participació al fòrum ‘Estats Generals de la natalitat’, una iniciativa organitzada a Itàlia pel Fòrum de les Associacions Familiars, en què també ha participat la primera ministra d’Itàlia, Giorgia Meloni.

El Pontífex ha lamentat així que portar nens al món «es percep com una càrrega sobre les famílies», el que «desgraciadament, condiciona la mentalitat de les joves generacions, que creixen en la incertesa, en la desil·lusió i la por».

«Visió de futur»

Per això, ha demanat polítiques «amb visió de futur» per augmentar la taxa de natalitat a Europa mentre ha denunciat que les dones estan «aixafades per la càrrega de cuidar» i que se’ls obliga a triar entre la maternitat i la carrera professional.

«Són les que més pateixen, les dones joves, sovint obligades a triar entre la carrera professional i la maternitat, o aixafades per la càrrega de cuidar de les seves famílies, sobretot en presència d’avis fràgils i persones dependents,» ha afirmat.

«El tema de la natalitat és central per a tothom, especialment per al futur d’Itàlia i Europa», ha considerat. De fet, per al Papa, els naixements de nens constitueixen «el principal indicador per mesurar l’esperança d’un poble».

«Poca esperança»

Assegut a l’escenari d’un auditori de Roma amb la primera ministra italiana, Giorgia Meloni, ha dit: «Si en neixen pocs significa que hi ha poca esperança. I això no només té repercussions des d’un impacte econòmic i social, sinó que mina la confiança en el futur».

Notícies relacionades

A més, ha denunciat que els més rics poden «permetre-se’n, gràcies als seus recursos, més llibertat a l’hora d’escollir quina forma de vida volen». «Això és injust, a més d’humiliant», ha reblat.

Finalment, el Pontífex també ha reclamat que mai es contraposin la natalitat i l’acollida de migrants perquè «són dues cares de la mateixa moneda». «Ens revelen quanta felicitat hi ha al món», ha conclòs.