Tensió bèl·lica

La presidenta de la Comissió Europea, de visita a Kíiv pel Dia d’Europa

Zelenski es decanta per la celebració europea i menysprea el Dia de la Victòria, de tradició soviètica

La presidenta de la Comissió Europea, de visita a Kíiv pel Dia d’Europa

SERGEI SUPINSKY / AFP

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha arribat aquest dimarts a Kíiv per celebrar el Dia d’Europa, alhora que a Moscou es prepara una gran desfilada militar pel Dia de la Victòria. Von der Leyen ha arribat a la capital ucraïnesa amb tren des de Polònia i es reunirà amb el president Volodímir Zelenski, amb el qual abordarà la petició d’adhesió d’Ucraïna a la Unió Europea (UE).

Poc abans de la seva arribada han ressonat a Kíiv les sirenes antiaèries durant dues hores. El mandatari ucraïnès va decretar que el 9 de maig se celebraria al seu país el Dia d’Europa, com ho fan els països de la Unió Europea, i menysprea la tradicional desfilada marcial del Dia de la Victòria, de tradició soviètica.

Notícies relacionades

«Rebuda amb gran satisfacció la decisió del president Zelenski de commemorar el 9 de maig el Dia d’Europa. Ucraïna és part de la nostra família europea», ha declarat Von der Leyen a periodistes al tren que l’ha portat a Kíiv.

«La meva presència a Kíiv avui, 9 de maig, és simbòlica, però és també senyal d’una realitat crucial i molt pràctica: la UE treballa mà a mà amb Ucraïna en molts temes», ha assenyalat.