Als 84 anys

Mor Gary Prado, el militar bolivià que va capturar el Che Guevara

Va comandar el 8 d’octubre el 1967 una patrulla al sud-oest de Bolívia que va acabar amb la captura del revolucionari esquerrà argentí

  • Che Guevara, del comunisme al consumisme | + història

  • El Che, un vers solt

Mor Gary Prado, el militar bolivià que va capturar el Che Guevara

Aizar Raldes / AFP

1
Es llegeix en minuts
France Presse

El general bolivià Gary Prado Salmón, que va capturar al guerriller argentí Ernesto ‘Che’ Guevara el 1967,va morir dissabte a la ciutat de Santa Cruz als 84 anys, va informar el seu fill a les xarxes socials.

«El Senyor acaba de cridar al seu Regne el meu pare Gral. Div. SP Gary Augusto Prado Salmón. Se n’ha anat acompanyat de la seva dona i fills. Ens deixa un llegat d’amor, honradesa i fermesa. Ha sigut una persona extraordinària», va escriure el seu fill Gary Prado Araúz en el seu compte a Facebook.

Des de mitjans d’abril, Prado Salmón va patir complicacions de salut i va estar hospitalitzat, així que el fill ha donat les gràcies en el seu missatge a totes les persones que han recolzat la seva família «en aquest temps de la seva agonia».

El general Gary Prado Salmón va comandar el 8 d’octubre 1967 una patrulla al sud-oest de Bolívia que va acabar amb la captura del revolucionari esquerrà argentí Che Guevara, que llavors estava ferit.

Un dia després, l’Exèrcit bolivià va complir l’ordre d’executar Guevara.

Notícies relacionades

Aquell mateix any, el Congrés bolivià va anomenar a Prado Salmón heroi nacional per defensar el que govern militar bolivià del general René Barrientos va considerar llavors una «invasió estrangera subversiva».

El 1981 un tret accidental va impactar a la seva columna i el va deixar en cadira de rodes. El 1988 es va retirar de la carrera militar.