Esdeveniment històric

El Regne Unit celebra amb festes, dinars populars i un gran concert a Windsor la coronació de Carles III

  • MULTIMÈDIA | Així ha sigut la coronació del rei Carles III (comparada amb la d’Isabel II)

  • MULTIMÈDIA | Els reptes, polèmiques i problemes del rei Carles III

El Regne Unit celebra amb festes, dinars populars i un gran concert a Windsor la coronació de Carles III

PIROSCHKA VAN DE WOUW / REUTERS

2
Es llegeix en minuts
Laura Puig
Laura Puig

Periodista

ver +

Després de la solemne cerimònia de coronació del rei Carles III dissabte a l’abadia de Westminster, el Regne Unit continuarà aquest diumenge amb les celebracions per marcar l’esdeveniment històric. Arreu del país se celebraran milers de festes i dinars populars, i a la tarda el castell de Windsor acollirà un concert en què participaran artistes com Katy Perry, Take That, Lionel Richie i Andrea Bocelli.

Està previst que membres de la família reial participin en algunes de les festes populars. Els ducs d’Edimburg, Eduard i Sofia, assistiran a un dinar a Cranleigh (Surrey, al sud-est d’Anglaterra), i la princesa Anna i el seu marit, el vicealmirall Tim Laurence, s’uniran a una festa a Swindon (a uns 130 quilòmetres a l’est de Londres). També participaran en el ‘Big Lunch’ les princeses Beatriu i Eugènia, filles d’Andreu, germà del Rei.

El primer ministre britànic, Rishi Sunak, també s’afegirà a les celebracions en un dinar amb convidats que inclouran famílies ucraïneses i grups de joves. S’estima que arreu del país se celebrin uns 50.000 actes d’aquestes característiques.

Per al ‘Big Lunch’, Carles i Camil·la van proposar elaborar la «quiche de la coronació», una recepta vegetariana que van divulgar a les seves xarxes socials i que es prepara amb espinacs, faves, estragó, llet, nata, ous i formatge cheddar.

Concert a Windsor

A partir de les 9 de la nit (hora espanyola) començarà el ‘Coronation Concert’ al castell de Windsor (a uns 40 quilòmetres de Londres), un dels palaus de la família reial britànica i on la reina Isabel II passava els caps de setmana. Carles i Camil·la, així com els prínceps de Gal·les, Guillem i Caterina, estaran entre els 20.000 assistents que seguiran l’esdeveniment des dels jardins del castell.

Notícies relacionades

Entre els artistes que actuaran destaquen el grup britànic Take That, la cantautora nigeriana Tiwa Savage, el pianista Lang Lang, Katy Perry, Lionel Richie, Olly Murs, Andrea Bocelli i Paloma Faith. A més, hi haurà representacions del Royal Ballet, The Royal Opera House, The Royal Shakespeare Company, The Royal College of Music i The Royal College of Art. I tindran un paper destacat els actors Tom Cruise i Joan Collins, així com el popular osset Winnie the Pooh.

Entre la llista d’artistes que van declinar participar en l’espectacle per diversos motius estan Elton John, Adele, Ed Sheeran i Harry Styles.