Cerimònia històrica

Fotogaleria | La coronació del rei Carles III, en imatges

  • DIRECTE | Coronació de Carles III d’Anglaterra: últimes notícies sobre la seva proclamació com a rei

pool

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La fastuosa cerimònia de coronació del rei Carles III i la seva dona Camil·la celebrada aquest dissabte a l’abadia de Westminster, al centre de Londres, ha sigut el primer esdeveniment d’aquest tipus que viu el Regne Unit des de fa 70 anys.

Uns 2.300 convidats han presenciat l’ofici religiós, inclosos la primera dama nord-americana, Jill Biden, el president brasiler Luiz Inácio Lula da Silva i els reis Felip VI i Letícia d’Espanya, a més de centenars de representants de la societat civil britànica.

Notícies relacionades

Les celebracions han arrencat formalment amb una processó des del palau de Buckingham i els monarques han comptat amb custòdia militar i acompanyament de la família. La comitiva és considerablement més petita que la que va acompanyar Isabel II el 1953, en la qual van participar membres d’altres famílies reials i líders polítics.

Carles III també ha introduït com a novetat la carrossa utilitzada per desplaçar-se, ja que no ha utilitzat el cotxe construït el 1762 que s’havia fet servir en totes les coronacions des de 1831. Ha utilitzat una altra carrossa, construïda el 2012 per celebrar el Jubileu del Diamant d’Isabel II, que és més lleugera i còmoda. En total, la cerimònia durarà unes dues hores i estarà dividida en diverses fases.