Tensió bèl·lica

Rússia acusa Ucraïna de voler matar Putin llançant drons contra el Kremlin

Moscou ha considerat l’atac com una «acció terrorista planificada» i s’ha reservat el dret a prendre represàlies

Rússia acusa Ucraïna de voler matar Putin llançant drons contra el Kremlin
1
Es llegeix en minuts
Àlex Bustos
Àlex Bustos

Periodista

ver +

 Rússia ha acusat aquest dimecres Ucraïna d’atacar el Kremlin amb drons durant la nit en un intent fallit de matar el president Vladímir Putin, segons l’agència estatal de notícies RIA. El Kremlin ha considerat l’atac una «acció terrorista planificada» i s’ha reservat el dret a prendre represàlies, segons RIA.

En l’atac contra la residència de Putin a la ciutadella del Kremlin s’han utilitzat dos avions no tripulats que han sigut desactivats per les defenses russes en el context del conflicte amb Ucraïna.

Putin no ha resultat ferit i no hi ha hagut danys materials als edificis del Kremlin. «El Kremlin ha avaluat aquestes accions com un acte terrorista planejat i un intent d’assassinat contra el president en la vigília del Dia de la Victòria, la desfilada del 9 de maig», ha dit RIA.

Notícies relacionades

Segons l’agència, Putin no ha modificat la seva agenda i treballa amb normalitat. «La part russa es reserva el dret a prendre mesures de represàlia on i quan ho consideri oportú», ha afegit.

Un vídeo no verificat que circulava per les xarxes socials russes, inclòs el canal del mitjà de notícies militar Zvezda, mostrava una pàl·lida fumarada que s’elevava darrere del palau principal del Kremlin, a la ciutadella emmurallada, després del suposat incident.