Crisi econòmica

Moren 26 persones en un atac mentre recollien tòfona a Síria

Solen ser habituals aquests incidents perquè molts ciutadans s’endinsen en àrees en les qualsestan actives cèl·lules del grup gihadista

Muixí mostra una tòfona que acaba de recollir.

Muixí mostra una tòfona que acaba de recollir. / MARC VILA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 26 civils i militars van morir aquest diumenge en un atac armat mentre recollien tòfona a la província de Hama, al nord-oest de Síria, ha informat avui l’Observatori Siri de Drets Humans.

Durant la temporada de recol·lecció de tòfona, és habitual que es produeix aquest tipus d’incidents, ja que per obtenir el preuat producte molts ciutadans s’endinsen en àrees en les quals hi ha actives cèl·lules del grup gihadista Estat Islàmic (EI) i en altres llocs on hi ha mines plantades als camins.

A mitjans de març, combatents d’EI van assassinar amb armes blanques 15 recol·lectors també a Hama, mentre que el succés més mortal de la temporada va tenir lloc a mitjans de febrer a Homs, al centre de Síria, on 68 persones van morir tirotejades mentre buscaven exemplars del fong.

Notícies relacionades

Un quilo de tòfona es ven al país àrab per l’equivalent a uns 10 dòlars, si bé el seu preu arriba a superar els 24 dòlars a la capital, segons dades de l’Observatori.

Síria està sumida en una greu crisi econòmica i a prop del 90% de la població viu per sota del llindar de la pobresa, en moments en què la nació viu a més la seva pitjor crisi humanitària des de l’esclat del conflicte armat fa gairebé 12 anys

Temes:

Síria