Armament

Vídeo | Així actua el dron suïcida Altius 600-M que els Estats Units han enviat a Ucraïna

  • Guerra Rússia-Ucraïna avui: Última hora de la guerra més d’un any després de la invasió de Putin

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La família de drons Altuis-600 ha sigut exitosa des del seu llançament, i s’ha provat en situacions de combat real durant el conflicte a Ucraïna. Aquests drons compten amb gran autonomia, configuració flexible i poden funcionar com a part d’un eixam on cada dron té un rol diferent.

L’Altius 600-M, últim model de la sèrie, és un dron kamikaze amb un abast d’aproximadament 500 km i equipat amb un cap explosiu. Tot i que no es coneixen detalls específics sobre l’ogiva, un vídeo mostra el seu impacte contra un contenidor, el qual ha causat una gran explosió.

Versatilitat en plataformes de llançament

L’Altius 600-M pot llançar-se des de diferents plataformes, com vehicles tot terreny MRZR, helicòpters UH-60 Black Hawk o llançadors terrestres. La seva compatibilitat amb diferents tipus de llançadors a terra, aire o mar el converteix en un dron altament adaptable.

Notícies relacionades

Anduril Industries destaca que la munició de ronda Altius 600-M amplia l’abast i la capacitat de supervivència d’actius tripulats en entorns desplegats i ofereix el doble de temps i abast que les opcions actuals del mercat.

Eixams de drons interconnectats

Els Altius 600 poden operar junts com a eixams de drons interconnectats, i estan sent provats activament per diversos exèrcits. En un exercici, un operador va controlar quatre onades de set drons Altius 600, la funció dels quals era localitzar i destruir posicions enemigues en un escenari de combat simulat.