Moment històric als EUA

Stormy Daniels: «El rei ha sigut destronat, ja no és intocable»

En la seva primera entrevista televisiva després de la imputació de Trump, opina que no mereix ser empresonat per aquest cas

Es confessa ansiosa per declarar i relata la intensificació d’amenaces «més específiques, gràfiques i serioses»

Stormy Daniels: «El rei ha sigut destronat, ja no és intocable»

REUTERS/Mike Blake

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Stephanie Clifford, coneguda com a Stormy Daniels des que va entrar en l’entreteniment adult, mai ha volgut que d’altres parlin per ella. Des que el 2018 va saltar a la llum el pagament de 130.000 dòlars que va rebre abans de les eleccions presidencials del 2016 per no parlar de la relació sexual que afirma que va mantenir el 2006 amb Donald Trump, ha agafat les regnes per defensar la seva història i la seva persona. I aquest dijous va tornar a fer-ho al donar la seva primera entrevista televisiva després de la imputació penal de l’expresident. «El rei ha sigut destronat, ja no és intocable», va assegurar.

En una entrevista d’hora i mitja en el programa de Piers Morgan, Daniels va opinar que els delictes de Trump en aquest cas «no mereixen que sigui empresonat». Però sí que es va mostrar convençuda que és important «retre comptes per les teves accions». També, que «ningú hauria de ser intocable, no importa quin sigui la descripció de la teva feina, o si ets president».

Notícies relacionades

Tot i que ella es va reunir amb la fiscalia abans de la imputació de Trump amb 34 càrrecs derivats dels xecs i documents falsificats que es van utilitzar en l’operació per silenciar-la, part d’una trama més complexa segons els fiscals, mai va parlar davant el gran jurat que va decidir que hi havia prou proves per acusar l’expresident. I en l’entrevista es va mostrar «ansiosa» per ser cridada a declarar en el judici. «És aclaparador però m’agradaria», va dir. «No tinc res a ocultar i soc l’única que ha estat dient sempre la veritat. Cridar-me a testificar legitima la meva història i qui soc. I si no ho fan sembla que m’amaguen, i la gent automàticament assumirà que no he de ser bona testimoni o que no soc creïble».

Daniels va relatar també les amenaces intensificades contra ella des de la imputació, més específiques i gràfiques i «més serioses». I va destacar que ara els que les fan «utilitzen els seus telèfons, correus i comptes de xarxes socials, en comptes de fer-les anònimament», com passava abans d’aquesta setmana. «Són com terroristes suïcides. Senten que fan el correcte. No s’amaguen», va dir. «Senten genuïnament que són els patriotes».