Lluita contra l’espionatge

Rússia prohibeix l’ús de l’iPhone als funcionaris que preparen les eleccions

Els responsables de seguretat del Kremlin exigeixen als seus empleats que utilitzin mòbils d’altres marques, ja que temen que els dispositius d’Apple siguin vulnerables a les agències d’intel·ligència occidentals

Rússia prohibeix l’ús de l’iPhone als funcionaris que preparen les eleccions
1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Rússia ha demanat als funcionaris del Govern que deixin d’utilitzar telèfons mòbils d’iPhone i els reemplacin per ‘smartphones’ d’altres marques. El Kremlin ha pres aquesta decisió al considerar que els dispositius d’Apple poden ser vulnerables a l’espionatge de les agències d’intel·ligència occidentals, segons ha informat el diari rus ‘Kommersant’.

A principis de març, Sergei Kirienko, primer cap adjunt de l’Administració presidencial, va ordenar als empleats públics durant un seminari a Moscou mudar-se a altres sistemes operatius i va donar com a data límit per fer-ho l’1 d’abril. Aquesta presumpta mesura de seguretat afectarà els funcionaris governamentals responsables de la política interior i que estan preparant les eleccions presidencials que Rússia celebra l’any que ve i en les quals el president Vladímir Putin aspira a la reelecció.

Notícies relacionades

El Kremlin podria estar comprant nous telèfons intel·ligents per als seus empleats, segons apunta a ‘Kommersant’ una font «coneixedora de l’ordre». No obstant, es desconeix de quina marca serien aquests mòbils i si utilitzarien el sistema operatiu Android, alternativa a l’iOS d’Apple i propietat de la també nord-americana Google.

Putin no té ‘smartphone’

«Els telèfons intel·ligents no s’han d’utilitzar per a assumptes oficials», ha explicat aquest dilluns el portaveu de l’Executiu rus, Dmitri Peskov, que no ha confirmat la veracitat sobre aquest informe. Putin no té cap ‘smartphone’, tot i que Peskov ha dit que el mandatari rus sí que utilitza internet de tant en tant.

Temes:

Rússia iPhone