Alarma

Alerta a Viena per un possible atac islamista contra instal·lacions religioses

Les autoritats van instar la població a no publicar a les xarxes socials rumors ni vídeos o fotos relacionats amb aquesta alerta

Alerta a Viena per un possible atac islamista contra instal·lacions religioses

EFE/EPA/CHRISTIAN BRUNA

2
Es llegeix en minuts
EFE

La policia d’Àustria ha advertit aquest dimecres d’una possible amenaça terrorista islamista contra instal·lacions religioses a Viena i per això va augmentar la presència dels seus agents en nombrosos punts de la ciutat.

En un missatge emès a Twitter, la policia va informar aquest matí a la població que al llarg del dia s’observaran «més forces policials amb equipament especial a la ciutat», i va parlar de «mesures preventives». Els serveis d’intel·ligència austríacs DSN haurien rebut indicis que es podria estar planejant un atemptat islamista a Viena, va afegir el missatge.

«Basat en una avaluació de l’amenaça realitzada pel DSN, es va ordenar com a mesura de precaució l’augment de la vigilància i custòdia de llocs i objectes neuràlgics a Viena. Per això, a les zones públiques es veuran forces policials uniformades», va explicar la policia.

A mitja tarda, la policia va precisar en un altre missatge de Twitter que la possible amenaça no es dirigeix únicament contra esglésies cristianes sinó contra llocs de culte i institucions de diverses confessions». Als entorns de la catedral de Sant Esteve, situada al cor del centre històric de Viena, hi havia a mitja tarda de dimecres nombrosos vehicles de les forces de seguretat.

Rumors i vídeos

Les autoritats van instar la població a no publicar a les xarxes socials rumors ni vídeos o fotos relacionats amb aquesta alerta.

La premsa austríaca ha parlat avui d’«informacions no confirmades», segons les quals els suposats plans d’atac podrien estar dirigits contra instal·lacions de la diàspora siriana cristiana a Àustria, un país que en els últims anys ha acollit desenes de milers de refugiats procedents de Síria.

El rector de la catedral de Sant Esteve, Toni Faber, va confirmar en declaracions a l’agència de notícies catòlica Kathpress que té coneixement del possible perill i va agrair a les forces de seguretat que hagin pres mesures immediates.

En tot cas, els indicis sobre un possible atac no són tan evidents per justificar un tancament de la catedral, va afegir un portaveu de l’arxidiòcesi de Viena.

En una altra part menys cèntrica de la ciutat, testimonis van veure com agents de la policia van registrar les instal·lacions de l’església siriano-ortodoxa, informa l’agència de notícies APA.

L’església copta ortodoxa de Viena va ser informada sobre el possible perill, va confirmar un bisbe, citat pel diari ‘Kronenzeitung’, que parla d’una possible amenaça contra aquesta comunitat.

També l’Exèrcit austríac, encarregat de la protecció d’instal·lacions diplomàtiques a Viena, va participar en l’operatiu de seguretat.

«Les nostres forces que custodien habitualment les ambaixades estan sensibilitzades», va dir un portaveu de l’Exèrcit federal austríac en declaracions a APA.

Viena, considerada una de les ciutats més segures d’Europa, va patir el novembre del 2020 el seu primer i fins ara únic atemptat islamista al centre de la ciutat.

Notícies relacionades

Un jove islamista austríac va disparar llavors contra els transeünts, i va matar quatre persones i ferir-ne desenes més, abans de ser abatut per la policia. Efe

jk/vh