Tennessee

Vídeo | Mor una dona d’un ictus en un furgó policial després de ser donada d’alta de l’hospital

  • L’hospital va trucar al departament de policia de Knoxville perquè acudissin al lloc i desallotgessin la dona, ja que no tenia assegurança mèdica

Vídeo | Mor una dona d’un ictus en un furgó policial després de ser donada d’alta de l’hospital
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Lisa Edwards, una dona de 60 anys amb discapacitat, va morir després que se li negués atenció mèdica en un hospital, com mostren unes imatges gravades per la policia de Knoxville. Els fets van passar en aquesta localitat de Tennessee, als Estats Units, el 5 de febrer.

La dona va arribar el 4 de febrer al Centre Mèdic Regional de Fort Sanders per dolors abdominals, segons informa ‘Losandes.com.ar’. Li havien diagnosticat restrenyiment anteriorment i li van donar l’alta. «Després de passar la nit va ser donada d’alta al voltant de les set del matí del 5 de febrer», informa ‘infocielo.com’.

No obstant, ella es negava a sortir d’allà. Assegurava tenir el turmell trencat. L’hospital va trucar al departament de policia de Knoxville perquè acudissin al lloc i desallotgessin la dona, ja que no tenia assegurança mèdica.

En el vídeo difós gravat per les càmeres corporals, es veu com un dels agents li explica que el personal de l’hospital vol que se’n vagi. «Sé que tens alguns problemes, però has de trobar la manera de marxar d’aquí. No vull que això es converteixi en una situació per la qual hagis d’anar a la presó», li diu l’agent.

La dona els contesta que s’ha trencat el turmell i que té un ictus, i així revela el motiu pel qual ha acudit al centre per rebre atenció. L’agent li explica que els professionals sanitaris l’han donat d’alta, però la dona insisteix que no l’han atès.

Notícies relacionades

A més, la pacient està asseguda en una cadira de rodes propietat de l’hospital, i per això li diuen que s’ha d’aixecar i buscar la manera de marxar. «No puc. Sisplau, no em feu això, no vull anar a la presó», suplica ella.

«Me moriré, tindré un vessament cerebral», diu als policies abans de pujar al furgó, segons assegura el mitjà citat. La policia l’acusava de fingir els símptomes i es van negar a reclinar-la, mentre li deien «pes mort». Una vegada dins, Lisa Edwards es va desmaiar i més tard va morir.