Tensió bèl·lica

Kíiv urgeix els 6.000 civils que encara queden a Bakhmut a deixar la ciutat

La localitat, una de les places fortes de les tropes ucraïneses a la regió de Donetsk, és un objectiu anhelat per Rússia

1
Es llegeix en minuts
EFE

Ucraïna ha instat aquest divendres els 6.000 civils que, segons els seus càlculs, encara queden a Bakhmut a abandonar de manera immediata la ciutat, objecte de continus atacs de les forces russes.

«Han d’evacuar immediatament» la ciutat, on «l’artilleria enemiga» està atacant zones residencials, ha dit al seu canal de Telegram la vice primera ministra d’Ucraïna, Irina Veresxuk.

Només en l’última jornada, cinc civils van morir i nou van resultar ferits en aquests atacs, ha afegit Veresxuk, que s’ha mostrat sorpresa que encara es mantinguin allà 6.000 civils.

Notícies relacionades

Davant la gravetat de la situació, la també ministra per a la Reintegració dels Territoris Temporalment Ocupats d’Ucraïna va insistir que se n’han d’anar al més aviat possible perquè, si es queden, es posen en perill a si mateixos i als seus familiars, però també dificulten la tasca dels que estan intentant ajudar-los, com les forces de defensa i seguretat i els voluntaris.

Bakhmut és una de les places fortes de les tropes ucraïneses a la regió de Donetsk i es considera la clau per accedir a Sloviansk i Kramatorsk, les ciutats més grans de la regió controlades per les forces de Kíiv. Per això, la seva conquesta és un dels principals objectius actuals de les tropes russes.