Pirateig

Atacs cibernètics contra pàgines web de diversos aeroports d’Alemanya inutilitzen el sistema

Segons ‘Der Spiegel’, l’operació pot ser obra d’un «grup d’activistes russos», que ha reivindicat l’atac

Atacs cibernètics contra pàgines web de diversos aeroports d’Alemanya inutilitzen el sistema
1
Es llegeix en minuts

Les pàgines web de diversos aeroports alemanys han sigut objecte d’«atacs cibernètics» aquest dijous, i per això era impossible accedir-hi, segons han indicat els seus operadors a l’AFP.

«La nostra pàgina web està inaccessible actualment», ha explicat una portaveu de l’aeroport de Düsseldorf 1, a l’oest d’Alemanya, el quart més gran del país.

L’aeroport de Nuremberg (sud) també ha afirmat que s’ha vist afectat; un dels seus portaveus ha declarat a l’AFP que s’estudiava «la hipòtesi d’un atac».

«Sospitem d’un pirateig», ha indicat l’aeroport de Dortmund, a l’oest d’Alemanya.

Pel que sembla, es tracta d’una operació del tipus DDoS (Denegació Distribuïda de Servei), mitjançant la qual un sistema rep una quantitat tan gran de demandes simultànies d’accés que acaba per veure’s inutilitzat per sobrecàrrega, han indicat aquestes fonts.

Els aeroports de Hannover (centre) i de Baden-Baden (oest) també s’han vist afectats pels atacs cibernètics, segons la premsa alemanya. L’aeroport d’Erfurt (centre), també, segons ha indicat.

Les pàgines web de la majoria d’aquests aeroports continuaven sense funcionar aquest dijous cap a les 13.00 hores (GMT), segona ha comprovat un periodista de l’AFP.

Notícies relacionades

Segons el setmanari alemany ‘Der Spiegel’, l’operació pot ser obra d’un «grup d’activistes russos», que ha reivindicat l’atac.

En els últims anys, Alemanya ha sigut objecte de diversos atacs cibernètics imputats a Rússia, incloent-ne un el 2015 contra el Bundestag, la Cambra baixa del Parlament Alemany, i els serveis de l’excap de govern Angela Merkel.