Gest d’agraïment

Apareixen cartells a Palestina agraint a Colau que hagi trencat llaços amb Israel

«Des de Palestina, gràcies Barcelona», es pot llegir sobre una imatge de la Sagrada Família

1
Es llegeix en minuts
Begoña González

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va prendre aquest dissabte la polèmica decisió de trencar «temporalment» llaços amb Israel com a resposta a l’ocupació de Palestina. Aclamada per uns i criticada per d’altres, la decisió diplomàtica no ha deixat ningú indiferent. Aquest mateix diumenge, han aparegut a Ramal·lah, Palestina, dos cartells amb agraïments a la ciutat de Barcelona.

«Des de Palestina, gràcies Barcelona», es pot llegir sobre una imatge de la Sagrada Família. «Et saludem, Barcelona», diu un altre cartell. La ruptura de relacions entre la ciutat de Barcelona i Israel deixa sense efecte de moment l’agermanament que uneix la capital catalana des de 1998 amb la segona ciutat més poblada d’Israel, Tel Aviv, com advoquen 112 entitats que consideren incompatible l’entesa amb l’ocupació de Palestina.

«L’alcaldessa de l’Ajuntament de Barcelona congela les relacions amb el règim israelià de l’apartheid que inclou eliminar l’acord d’agermanament amb Tel Aviv», es llegeix en àrab a sota de la foto de la Sagrada Família.

Gest celebrat pels activistes

Notícies relacionades

«Significa molt per a nosaltres tenir el suport d’una de les ciutats més importants del món i més conegudes, significants i influents. Barcelona és una ciutat molt important i capta molta atenció mediàtica, així com la seva política i economia. En aquest sentit aquest reconeixement és molt important sobretot pel motiu, que és no voler recolzar un Estat que està cometent un delicte d’apartheid», assegura a EL PERIÓDICO Shaddia Ez-Zaher, activista pels drets humans i estudiant del màster de Diplomàcia.

«D’altra banda en el comunicat s’especifica que no es reprendran les relacions fins que Israel respecti els drets del poble palestí, una cosa que és un reconeixement enorme i ens dona esperances per creure que altres ciutats i altres països més endavant podrien seguir l’exemple de Barcelona», afegeix. «És l’única manera d’aconseguir un canvi veritable, amb pressió internacional. És una cosa que fa uns anys semblava impossible i ningú imaginava que ciutats europees importants poguessin prendre aquesta mena de decisions», afirma.