Gest d’agraïment
Apareixen cartells a Palestina agraint a Colau que hagi trencat llaços amb Israel
«Des de Palestina, gràcies Barcelona», es pot llegir sobre una imatge de la Sagrada Família
L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va prendre aquest dissabte la polèmica decisió de trencar «temporalment» llaços amb Israel com a resposta a l’ocupació de Palestina. Aclamada per uns i criticada per d’altres, la decisió diplomàtica no ha deixat ningú indiferent. Aquest mateix diumenge, han aparegut a Ramal·lah, Palestina, dos cartells amb agraïments a la ciutat de Barcelona.
«Des de Palestina, gràcies Barcelona», es pot llegir sobre una imatge de la Sagrada Família. «Et saludem, Barcelona», diu un altre cartell. La ruptura de relacions entre la ciutat de Barcelona i Israel deixa sense efecte de moment l’agermanament que uneix la capital catalana des de 1998 amb la segona ciutat més poblada d’Israel, Tel Aviv, com advoquen 112 entitats que consideren incompatible l’entesa amb l’ocupació de Palestina.
«L’alcaldessa de l’Ajuntament de Barcelona congela les relacions amb el règim israelià de l’apartheid que inclou eliminar l’acord d’agermanament amb Tel Aviv», es llegeix en àrab a sota de la foto de la Sagrada Família.
Gest celebrat pels activistes
Notícies relacionades«Significa molt per a nosaltres tenir el suport d’una de les ciutats més importants del món i més conegudes, significants i influents. Barcelona és una ciutat molt important i capta molta atenció mediàtica, així com la seva política i economia. En aquest sentit aquest reconeixement és molt important sobretot pel motiu, que és no voler recolzar un Estat que està cometent un delicte d’apartheid», assegura a EL PERIÓDICO Shaddia Ez-Zaher, activista pels drets humans i estudiant del màster de Diplomàcia.
«D’altra banda en el comunicat s’especifica que no es reprendran les relacions fins que Israel respecti els drets del poble palestí, una cosa que és un reconeixement enorme i ens dona esperances per creure que altres ciutats i altres països més endavant podrien seguir l’exemple de Barcelona», afegeix. «És l’única manera d’aconseguir un canvi veritable, amb pressió internacional. És una cosa que fa uns anys semblava impossible i ningú imaginava que ciutats europees importants poguessin prendre aquesta mena de decisions», afirma.
- Sinistre Una dona que va ser a Teatre la nit de l’incendi diu que va témer el pitjor al veure les bengales
- Laboral Els autònoms ja no es deslliuraran d’aquest impost: Hisenda confirma que el pagaran sí o sí el 2024
- FUTBOL Alfonso, exjugador del Barça: «Obligaria Guardiola i les noies de la selecció femenina a besar la bandera espanyola»
- SEXISME EN L’ESPORT «El meu entrenador va voler enviar-li un missatge al meu psicòleg que deia ‘El que necessita és que la follis’»
- Drets de passatgers Equipatge de mà gratis als avions: ¿què canvia amb la moció del Parlament Europeu?
- Governabilitat en l’aire Rodríguez Ibarra afirma que l’amnistia seria com «violar 40 milions d’espanyols»
- Caos al Congrés dels EUA Vídeo | El substitut de McCarthy mostra el seu enuig amb el «cop més furiós de la història»
- Dura exhortació apostòlica El Papa apressa a salvar el planeta sense pensar en els «interessos circumstancials» de la indústria
- La gran cita del cine fantàstic De la A d’‘àlien’ a la Z de ‘zombi’: un diccionari de cine fantàstic
- Reial Acadèmia Sueca de les Ciències Filtrat poc abans de la decisió oficial el nom dels presumptes guanyadors del Nobel de química