Podria constituir delicte

Trobada documentació classificada a casa de l’exvicepresident dels EUA Mike Pence

La troballa es va produir després que el mateix Pence demanés per precaució a un dels seus advocats que registrés la casa a la recerca de material sensible, arran del descobriment a la residència privada de Joe Biden

Trobada documentació classificada a casa de l’exvicepresident dels EUA Mike Pence

EFE / CJ GUNTHER (Efe)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un advocat de l’exvicepresident dels Estats Units Mike Pence va trobar la setmana passada una dotzena de documents marcats com a classificats a la residència d’aquest a Indiana i els ha entregat a l’FBI, segons ha publicat aquest dimarts la CNN.

La troballa es va produir després que el mateix Pence demanés per precaució a un dels seus advocats que registrés la casa a la recerca de material sensible, arran del descobriment d’informació classificada a l’oficina i residència privada del president dels Estats Units, Joe Biden, fa unes setmanes.

De moment es desconeix el grau de sensibilitat d’uns documents, l’existència dels quals ha sigut notificada als líders del Congrés i a les comissions encarregades d’aquest tipus d’assumptes. La troballa es produeix després que Pence negués la possibilitat que hi pogués haver material d’aquest tipus en el seu poder.

L’equip legal de Pence va trobar quatre caixes plenes d’informes amb la capçalera d’informació confidencial i ho va notificar a Arxius Nacionals, que va comunicar la troballa al Departament de Justícia, exliquen les fonts a la CNN.

Caixes sense obrir

La mateixa nit de la troballa, l’oficina de l’FBI a Indianapolis va recollir la documentació de la casa de Pence, a la ciutat de Carmel. Dilluns, les caixes, que es trobaven embalades i sense obrir quan es van trobar, van volar a Washington perquè fossin analitzades per Arxius Nacionals.

El representant de Pence als Arxius Nacionals, Greg Jacob, ha explicat per a CNN que es tracta d’una «petita quantitat de documents» que van ser enviats a la residència de Pence sense que aquest tingués coneixement del seu contingut.

Notícies relacionades

«El vicepresident Pence desconeixia l’existència de documents confidencials o classificats en la seva residència personal», ha assegurat Jacob, que ha confirmat la disposició de l’antic ‘número dos’ de Donald Trump per «cooperar plenament».

Es tracta de la tercera vegada en la història dels Estats Units que es té constància del descobriment de material confidencial a les dependències privades d’un president o vicepresident, després de les troballes a les residències de l’expresident Donald Trump i l’ara cap de la Casa Blanca, Joe Biden.