Fenomen meteorològic

L’inici d’una onada de ‘ciclons bomba’ deixa sis morts i mig milió de llars sense llum a Califòrnia

A partir de dilluns arribarà la segona de les cinc grans tempestes que s’esperen al llarg dels pròxims dies

L’inici d’una onada de ‘ciclons bomba’ deixa sis morts i mig milió de llars sense llum a Califòrnia

Josh Edelson

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Més de 560.000 llars de Califòrnia s’han quedat sense electricitat aquesta passada nit a causa del que el Servei Meteorològic Nacional dels EUA ha descrit com a «desfilada implacable de ciclons» que prosseguirà, com a mínim, durant els pròxims onze dies, després de deixar almenys sis morts des de la seva aproximació la setmana passada.

Els ciclons bomba formen part d’un enorme sistema tempestuós que va arribar al nord de Califòrnia divendres a la nit i l’endemà va arribar al centre de l’estat, entre alertes per inundació per als comtats de Monterrey, Santa Cruz, Sonoma, Mendocino, Humboldt o Sacramento, informa el ‘Los Angeles Times’.

Els californians es preparen per al pitjor a partir de dilluns, quan arribarà la segona de les cinc grans tempestes que s’esperen al llarg dels pròxims dies, segons ha avisat l’expert del Departament Estatal de Recursos Hídrics, Michael Anderson.

Notícies relacionades

Almenys sis persones han mort des de l’enduriment de les condicions meteorològiques des d’Any Nou, entre elles un nen petit que va acabar aixafat per un arbre al nord de l’estat. 

La tempesta de Califòrnia està sent provocada per un fort «riu atmosfèric», una allargada banda en l’atmosfera que pot transportar grans fluxos d’humitat concentrada en l’atmosfera, que després d’enfortir-se es va convertir en un cicló bomba aquest dimecres.