Reunions bilaterals

Borrell viatja al Marroc per abordar la relació amb la UE i la guerra d’Ucraïna

L’alt representant de la Unió Europea per a Política Exterior tractarà qüestions regionals i internacionals d’interès comú en una visita de dos dies

Borrell viatja al Marroc per abordar la relació amb la UE i la guerra d’Ucraïna
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alt representant de la Unió Europea per a Política Exterior i Seguretat Comuna, Josep Borrell, realitzarà des d’aquest dijous una visita oficial de dos dies al Marroc en la qual es reunirà amb el primer ministre, Aziz Akhannouch, i el ministre d’Exteriors, Nasser Burita, entre d’altres.

El Servei Europeu d’Acció Exterior ha indicat en un comunicat que Borrell «viatjarà al Marroc per a una visita oficial entre el 5 i el 6 de gener» i ha afegit que aquest dijous mantindrà reunions amb Akhannouch, Burita i «altres interlocutors institucionals de la societat marroquina i actors econòmics».

Així mateix, ha detallat que Borrell, que és també vicepresident de la Comissió Europea, participarà divendres a Fez en una trobada amb professors i estudiants de la Universitat Euromediterrània de Fez, on pronunciarà un discurs.

Notícies relacionades

«La visita serà una ocasió per a un debat en profunditat sobre l’aplicació del partenariat UE-Marroc, integrat en la perspectiva de la nova Agenda per al Mediterrani», ha apuntat l’organisme, que ha incidit que Borrell «abordarà afers en marxa i explorarà camps específics en els quals pogués reforçar-se el diàleg i la cooperació».

Finalment, ha ressenyat que «les trobades permetran també abordar qüestions regionals i internacionals d’interès comú i d’una importància particular en el difícil context mundial actual i l’impacte global de la guerra russa contra Ucraïna».