Últim discurs del 2022

Zelenski avisa que «ningú perdonarà» Rússia pel seu «terror»

«Es diuen cristians» però estan «seguint el diable», ha clamat el president ucraïnès sobre Rússia

Zelenski avisa que «ningú perdonarà» Rússia pel seu «terror»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha pronunciat aquest dissabte l’ últim discurs de l’any, en el qual ha lamentat les víctimes causades per l’última onada d’atacs russos i ha advertit que «ningú al món perdonarà» Rússia pel «terror» causat aquest 2022.

«L’Estat terrorista no serà perdonat. I els qui han ordenat aquests atacs i els qui els han perpetrat no rebran perdó», ha remarcat Zelenski, hores després que Ucraïna tornés a viure una pluja de míssils que ha deixat almenys una víctima mortal i un vintena de ferits a la capital, Kíiv.

Són «míssils contra persones», com ha emfatitzat Zelenski, que ha lamentat que Moscou no entén de festes. Tot i que «es diuen cristians», estan «seguint el diable», ha afegit el president ucraïnès.

Apel·la a la població russa

Segons el seu parer, el conflicte únicament deriva d’«una persona que intenta continuar en el poder fins al final de la seva vida», en al·lusió al president de Rússia, Vladímir Putin. En aquest sentit, ha apel·lat directament a la població russa: «El vostre líder vol fer veure que les tropes el recolzen, però només s’amaga darrere seu».

«S’amaga i crema el vostre país i el vostre futur. Ningú perdonarà mai el terror. Ningú al món perdonarà mai això. Ucraïna mai perdonarà», ha sentenciat.

Canvi de presos

En paral·lel, els governs de Rússia i Ucraïna han anunciat aquest dissabte un nou canvi de desenes de presos retinguts per les dues parts. El Ministeri de Defensa de Rússia ha xifrat en 82 els militars entregats per les forces ucraïneses. Tots ells, entre els quals hi hauria més de 40 milicians prorussos de Lugansk, seran traslladats a Moscou, segons informa l’agència de notícies Interfax.

Notícies relacionades

 Per la part ucraïnesa, el cap de l’oficina presidencial, Andrí Iermak, ha confirmat l’entrega de 140 persones. «L’Any Nou, no només repel·lim els atacs amb míssils de l’enemic, sinó que també recuperem la nostra gent», ha dit a Telegram, on ha compartit també imatges dels alliberats.

Rússia i Ucraïna porten a terme de manera periòdica aquesta mena de canvis, que han continuat al marge de l’evolució del conflicte bèl·lic entre totes dues parts.