Guerra d’Ucraïna

¿Per què es parla d’una «sortida falsa» de Rússia en la guerra?

  • El secretari d’Estat nord-americà ha anticipat quina podria ser l’estratègia de l’exèrcit de Putin

  • Guerra Rússia-Ucraïna avui: Última hora de la invasió de Putin

¿Per què es parla d’una «sortida falsa» de Rússia en la guerra?

AFP / MINISTERIO RUSO DE DEFENSA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari d’Estat nord-americà Antony Blinken ha anunciat que Rússia podria buscar una «falsa sortida» en la seva guerra amb Ucraïna. Així ho va advertir dilluns en un acte de ‘The Wall Street Journal’, al qual va anticipar quina podria ser l’estratègia de l’exèrcit de Vladímir Putin: «Una de les coses que podem imaginar és que l’exèrcit rus busqui una via de sortida», va declarar.

Tanmateix, aquest nou escenari no es traduiria en una pau duradora, ja que només seria un pla de les forces russes per «descansar, reproveir-se, reagrupar-se i tornar a atacar», va avisar.

Final diplomàtic

Tal com va dir Blinken, el final de la guerra entre Rússia i Ucraïna arribarà «gairebé segur» per la via diplomàtica, tot i que per ara sembli una meta inabastable. Per això, el secretari nord-americà va criticar la «pau falsa» que buscaria l’exèrcit rus en cas de no aconseguir la rendició de les tropes ucraïneses.

Vlodímir Zelenski, president d’Ucraïna, ha mostrat el seu suport al missatge de Blinken, tot i que ha indicat que firmar un tractat de pau amb Rússia no implicarà el final del conflicte bèl·lic iniciat al febrer: «Segurament trencaran qualsevol acord», ha afirmat. Per això, el màxim dirigent ha defensat que el «desmantellament de les capacitats terroristes russes, l’alliberament de tots els seus territoris i fer que els assassins retin comptes» és l’única forma per posar fi a la guerra.

Exèrcit feble

Notícies relacionades

Antony Blinken també es va referir a Putin acusant-lo d’estar dirigint la seva ira contra els civils ucraïnesos per mirar de posar fi a la infraestructura energètica».

Així mateix, el diplomàtic nord-americà va fer un recalcament especial en la debilitat de l’exèrcit rus, que, malgrat la massiva mobilització de tropes, actualment sembla que està «mal equipat» i compta amb «poca preparació» de cara a l’hivern.