Guerra a l’est d’Europa

Putin prepara els pròxims passos a Ucraïna amb la plana major de l’Exèrcit

Moscou assegura que l’ofensiva de divendres, que va provocar nous talls d’aigua i llum, va impedir una entrega d’armes estrangeres a Kíiv

Putin prepara els pròxims passos a Ucraïna amb la plana major de l’Exèrcit

GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president rus, Vladímir Putin, va tenir aquest divendres una reunió extraordinària amb la plana major dels exèrcits que combaten a Ucraïna per a, segons ha difós el Kremlin aquest dissabte, preparar els pròxims passos a fer en el camp de batalla.

«Camarades oficials, avui escoltarem els comandants a cada flanc operatiu. M’agradaria conèixer les seves propostes sobre les nostres accions a curt i mitjà termini», va assegurar Putin.

El president rus va visitar personalment el comandament operatiu conjunt de les tropes desplegades a Ucraïna, va precisar Dmitri Peskov, portaveu del Kremlin.

En companyia del ministre de Defensa, Serguei Shoigú, va escoltar diversos informes sobre la marxa de l’«operació militar especial», com Rússia denomina la guerra, i va conversar per separat amb els comandants.

D’altra banda, l’Exèrcit rus ha assegurat aquest dissabte haver impedit una entrega d’armes estrangeres «d’alta precisió» a les forces ucraïneses amb els bombardejos massius fets la vigília sobre el país, i que van provocar nous talls del subministrament de llum i aigua als ucraïnesos.

Gran ofensiva

La setmana passada Putin va admetre que la campanya es podria prolongar en el temps, però va destacar com a èxits l’annexió de quatre regions ucraïneses, tot i que Moscou no les controli en la seva totalitat, i la conversió de l’Azov en un mar interior rus.

Notícies relacionades

Diversos alts càrrecs ucraïnesos van assegurar aquests dies que el Kremlin prepara una gran ofensiva a principis del 2023 i no descarten que l’Exèrcit rus intenti de nou prendre la capital, Kíiv.

Ara bé, analistes consultats per l’AFP i el Govern dels EUA descarten que Moscou pugui regenerar les seves malmeses forces per a una operació de tal envergadura en un termini tan breu de temps. «No veiem cap indici» d’una ofensiva imminent contra Kíiv, va assegurar divendres el portaveu de la Casa Blanca, John Kirby. Pat Ryder, portaveu del Pentàgon, va declinar per la seva part «especular sobre possibles operacions futures». Va recordar, però, que «Rússia continua mirant d’emprendre accions ofensives».