Crisi al país andí

Cinc mil turistes retinguts per protestes al Perú

L’aeroport internacional Alejandro Velasco Astete de Cusco es troba tancat des de dilluns després d’un intent de presa per part dels manifestants

  • Més de 700 turistes, atrapats al Machu Picchu per les protestes al Perú

Cinc mil turistes retinguts per protestes al Perú

POLICÍA NACIONAL DE PERÚ

1
Es llegeix en minuts

Uns 5.000 turistes estan retinguts a la ciutat de Cusco (Perú) a causa del bloqueig de vies per les protestes en reclam de l’alliberament de l’actualment destituït president Pedro Castillo.

De fet, després d’avançar les eleccions al Perú, va ser ell mateix que li va dir divendres passat a l’alcalde de Machu Picchu: «Tenim 5.000 turistes retinguts a la ciutat de Cusco, esperen als seus hotels que es puguin reactivar els vols», va reconèixer via telefònica a Darwin Baca, alcalde del veí districte de Machu Picchu, que també es troba a Cusco sense poder viatjar.

És més, l’aeroport internacional Alejandro Velasco Astete de Cusco es troba tancat des de dilluns després d’un intent de presa per part dels manifestants. Es tracta de la tercera terminal aèria més gran del país.

Per això, als carrers de la ciutat encara es feien algunes manifestacions, segons l’alcalde. Mentrestant, a Machu Picchu uns 200 turistes, principalment nord-americans i europeus, van sortir caminant per la via fèrria fins a la localitat d’Ollantaytambo, a uns 30 km, per poder fer una connexió cap a Cusco.

Notícies relacionades

Per aquesta via usualment transita el tren cap a la ciutadella inca, que també té el servei suspès. «El que temen és arribar al Cusco i que no puguin arribar després al seu país perquè això pot empitjorar», va manifestar l’alcalde. Finalment, els morts per protestes al Perú van pujar a 18 divendres passat, després d’un enfrontament entre militars i manifestants.

En definitiva, els manifestants demanen a la nova presidenta del país, Dina Boluarte, la dissolució del Congrés i la convocatòria de noves eleccions generals.

Temes:

Perú Turisme