Mundial de Qatar

Seguidors francesos i marroquins protagonitzen les primeres tensions després de la victòria de França al Mundial

  • De moment no s’han registrat detinguts ni ferits

  • França tomba el Marroc i jugarà la final contra l’Argentina

Seguidors francesos i marroquins protagonitzen les primeres tensions després de la victòria de França al Mundial

EFE/EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Seguidors francesos i marroquins han protagonitzat aquest dimecres les primeres tensions després que la selecció gal·la hagi eliminat aquest dimecres la del Marroc a les semifinals del Mundial de Qatar 2022, una cita per la qual el Govern ha activat un fort dispositiu policial davant la possibilitat que es produeixin greus disturbis.

A Niça, un grup d’aficionats encaputxats ha insultat l’afició marroquina mentre uns i d’altres tiren bengales. Diversos homes encaputxats han perseguit marroquins, cridant: «Àrabs fora», segons ha informat el diari ‘Le Figaro’.

Per la seva banda, a Nantes, s’han congregat nombrosos aficionats d’un bàndol i l’altre que han llançat focs artificials tot i que de moment no s’han registrat detinguts ni ferits en cap dels departaments francesos.

D’altra banda, milers d’aficionats han sortit als carrers de la capital de França, París. La multitud, guardada per un fort dispositiu policial, s’ha reunit als Camps Elisis amb banderes i bengales per celebrar la victòria de l’equip francès, que buscarà repetir el títol aconseguit fa quatre anys i el tercer del seu palmarès.

En altres punts del país, com a Bordeus, els aficionats també han sortit als carrers amb bengales, focs artificials i bombes de fum, que en departaments com Aquitània o els Alps Marítims han sigut prohibits.

Dispositiu policial extraordinari

Notícies relacionades

El Govern de França ha mobilitzat a 10.000 efectius de la Policia i la Gendarmeria davant possibles disturbis després del partit en un dispositiu policial que comptarà amb 5.000 agents només a la regió de París, la capital.

L’Executiu liderat per Macron s’avança així a possibles mobilitzacions com les viscudes dissabte, quan les seleccions de França i del Marroc es van imposar en els seus respectius partits a quarts de final. Unes 170 persones van ser detingudes a tot França, entre les quals al voltant d’un centenar a París.