Tensió bèl·lica

Kíiv es desperta amb un nou atac rus amb drons

L’autoritat regional confirma que molts han sigut neutralitzats per la defensa antiaèria

SERGEI SUPINSKY / AFP

1
Es llegeix en minuts
EFE

La capital ucraïnesa ha patit aquesta matinada un nou atac de l’Exèrcit rus i s’han sentit explosions al districte de Xevtxenkiv, al centre de la ciutat, segons ha informat l’alcalde de la capital, Vitali Klitxkó, que no ha precisat si hi ha hagut víctimes. «Explosions al districte de Xevtxenkiv de la capital. Els serveis (bàsics) continuen operatius. Nous detalls més endavant», ha escrit breument el responsable municipal en el seu compte de Telegram.

L’autoritat municipal ha dit que a la regió de Kíiv i sobre la capital, les forces de defensa aèria ucraïnesa haurien aconseguit fer caure més d’una desena de drons del tipus ‘shahed’ de fabricació iraniana llançats pels russos.

El mitjà local ‘Ukraïnska Pravda’ assegura que s’han produït «múltiples explosions» a la capital ucraïnesa i la regió homònima en les últimes hores i precisa que, pel que sembla, l’atac s’ha efectuat amb els drons ‘shahed’.

Defensa antiaèria

Per la seva banda, el responsable de l’administració regional de Kíiv, Oleksí Kuleba ha corroborat la informació a l’afirmar que «el matí a la capital i la regió de Kíiv ha començat amb un atac de la Federació Russa amb drons ‘shahed’». «La majoria dels drons han sigut abatuts per les forces de defensa aèria a la regió», ha precisat el responsable administratiu, segons mitjans locals.

Notícies relacionades

Posteriorment, les forces ucraïneses han informat que la defensa aèria de la capital continuava operativa i a primera hora del matí haurien aconseguit fer caure inicialment 11 d’aquests aparells, tot i que després han precisat que n’han sigut 13. Segons informacions preliminars, les restes d’uns dels drons han malmès dos edificis administratius al districte central de la capital de Xevtxenkiv.

«Gràcies a la tasca efectiva de les unitats de defensa aèria i guerra electrònica, ja s’han destruït 13 drons kamikaze», ha dit Serhí Popko, cap de l’Administració Militar de la ciutat de Kíiv, en el seu compte de Telegram. A més dels dos edificis administratius, una casa privada ha resultat malmesa en l’atac d’avions no tripulats a la regió.