Conflicte des del febrer

Rússia, sobre la guerra amb Ucraïna: «Es podria acabar demà»

  • El portaveu del Kremlin ha afirmat que el final del conflicte podria estar molt a prop si existís «voluntat política»

  • Guerra Rússia-Ucraïna avui: Última hora de la invasió de Putin, en directe

Rússia, sobre la guerra amb Ucraïna: «Es podria acabar demà»

Ralf Hirschberger/dpa-Zentralbil

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, va afirmar dijous que el final de la guerra podria arribar l’endemà mateix si existís «voluntat política» per part del Govern d’Ucraïna. Segons recull l’agència Interfax, tot i que el diplomàtic rus ha reconegut que de moment no existeixen negociacions al respecte, ha assenyalat Volodímir Zelenski com a principal responsable que el conflicte iniciat al febrer encara no hagi acabat: «Zelenski sap quan es pot acabar tot això. Pot acabar demà mateix si és el que vol», ha dit.

Així mateix, Peskov ha descartat que de moment hi hagi converses sobre annexions de nous territoris a les zones militaritzades per l’Exèrcit rus.

Relació «deplorable» amb els Estats Units

Notícies relacionades

Peskov ha afirmat que la «desmilitarització i desnazificació» dels territoris «envaïts» per Ucraïna continuen sent els principals objectius que persegueix l’exèrcit comandat per Vladímir Putin. A això, el diplomàtic rus ha afegit que «l’annexió de nous territoris està fora de discussió».

Aquestes declaracions han tingut lloc després de l’intercanvi de presoners entre Rússia i els Estats Units. La negociació es va saldar amb el retorn a territori nord-americà de la basquetbolista Brittney Griner, detinguda per possessió i contraban de drogues il·legals, i el trasllat a terra rus de l’extraficant d’armes Víktor Bout. Però, segons el mateix portaveu, aquest acord no remeia les relacions «deplorables» entre els dos països.