A Kíiv

La policia ucraïnesa frustra un intent de robatori d’una obra atribuïda a Banksy

  • Diverses persones van ser detingudes i el dibuix està en bon estat i en mans de les forces de seguretat

La policia ucraïnesa frustra un intent de robatori d’una obra atribuïda a Banksy

Genya Savilov / AFP

1
Es llegeix en minuts

La policia ucraïnesa va frustrar divendres un intent de robatori d’una obra atribuïda al famós artista britànic Banksy pintada en un mur als afores de la capital, Kíiv, van informar les autoritats locals. «[Divendres] a Hostómel, un grup de persones va intentar robar un dibuix de Banksy. Van tallar l’obra [pintada] al mur d’una casa destruïda pels russos», va anunciar el governador de la regió de Kíiv, Oleksí Kuleba, en un comunicat publicat a Telegram.

El seu missatge anava acompanyat d’una foto en la qual es veia un tros del mur tallat. Va ser allà que havia sigut pintat un individu amb una màscara antigàs, dempeus sobre una cadira. «Diverses persones van ser detingudes al lloc» i «el dibuix està en bon estat i en mans de les forces de l’ordre», va afegir Kuleba.

Notícies relacionades

El cap de la policia de la regió de Kíiv, Andrí Nebitov, va dir en un comunicat separat que «s’ha identificat vuit persones». Els sospitosos tenen «entre 27 i 60 anys» i són «residents de Kíiv i Txerkassi», una ciutat a 200 quilòmetres al sud-est de la capital, va detallar a Telegram. A mitjans de novembre Banksy va publicar en el seu compte d’Instagram fotos d’una obra pintada en un edifici bombardejat a Borodianka, un suburbi de Kíiv convertit en un símbol de les atrocitats russes, una manera de confirmar que n’era l’autor.

A principis de novembre van aparèixer a Kíiv i als voltants diverses obres fetes amb plantilles a l’estil de Banksy. Kuleba va assenyalar que les obres de l’artista britànic a la regió de Kíiv estan «sota protecció policial».

Temes:

Ucraïna