Polèmica al Regne Unit

El racisme i la misogínia estan molt estesos en els bombers de Londres

Un informe comissionat després del suïcidi d’un membre revela una «cultura tòxica» d’abusos en el cos apagafocs

El racisme i la misogínia estan molt estesos en els bombers de Londres

REUTERS/Serena Chaudhry

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un informe difós aquest dissabte ha revelat l’existència d’una cultura de racisme i misogínia institucionalitzats al cos de bombers de Londres, el més gran del Regne Unit. La Brigada de Bombers de Londres (LFB, per les sigles en anglès) és «institucionalment misògina i racista», i dins seu preval «una cultura tòxica que permet l’assetjament i l’abús», segons la investigació independent dirigida per Nazir Afzal, exfiscal al nord-oest d’Anglaterra.

L’autor de l’informe va descobrir «perillosos nivells de prejudici contra les dones» i també va trobar que «les barreres afrontades per la gent de color parlen per si soles». Entre altres exemples de discriminació divulgats en la investigació, destaquen el cas d’un bomber negre que va descobrir una forca a sobre de la seva taquilla o el d’una dona a qui els companys van orinar dins el casc.

Bombers de minories ètniques

Notícies relacionades

Afzal va posar de manifest que els bombers de minories ètniques tenien més possibilitats de patir mesures disciplinàries, menys oportunitats per ascendir i també estaven menys representats en les posicions de comandament. «També vam veure proves de com això estava expulsant alguns membres de la brigada i que persones amb talent, compromeses amb el servei públic, es perdien com a resultat d’això», assenyalen els investigadors.

Al llarg de 10 mesos, Afzal i el seu equip van entrevistar més de 2.000 persones, tant bombers com públic en general. L’informe, que fa un total de 23 recomanacions, es va comissionar després del suïcidi del bomber Jaden François-Esprit, que segons la seva família havia patit l’assetjament dels seus companys a causa de la seva raça.