Homicidi atroç

L’autor confés del crim de la Vanessa, l’adolescent espanyola assassinada a França, reconeix haver-la agredit sexualment

  • Cobra força la hipòtesi d’un mòbil sexual en l’homicidi de la Vanessa, de 14 anys

  • Els fets van passar divendres al municipi de Tonens, al sud-oest del territori francès

A photo taken on November 19  2019 shows a detail of the uniform of the medical research institute s Gendarmerie unit at the 21th worldwide exhibition of internal State security (MILIPOL) in Villepinte  in the Paris suburbs  (Photo by BERTRAND GUAY   AFP)

A photo taken on November 19 2019 shows a detail of the uniform of the medical research institute s Gendarmerie unit at the 21th worldwide exhibition of internal State security (MILIPOL) in Villepinte in the Paris suburbs (Photo by BERTRAND GUAY AFP) / BERTRAND GUAY

2
Es llegeix en minuts
Enric Bonet

L’autor confés de l’assassinat d’una adolescent espanyola al sud de França va reconèixer haver-la agredit sexualment abans d’escanyar-la. Així ho ha indicat la cadena de televisió francesa BFM TV, que sol tenir bones fonts entre les forces de seguretat. L’homicidi atroç de laVanessa, de 14 anys, comès divendres, va commoure els habitants de Tonens, un municipi de menys de 10.000 habitants situat a uns 100 quilòmetres a l’est de Bordeus. Aquest diumenge es van conèixer nous detalls del sospitós, que va reconèixer els fets. 

«Sé per què sou aquí», va dir el presumpte assassí, un francès de 31 anys, quan agents de policia van anar a detenir-lo al seu domicili. El sospitós va indicar ell mateix la casa abandonada on es trobava el cadàver. Amb el pas de les hores, va guanyant força la hipòtesi d’un homicidi masclista i per motius sexuals. La desaparició i la mort de l’adolescent –la seva família amb arrels colombianes s’havia mudat al país gal feia un any– van passar divendres, però no es va tenir coneixement d’això fins dissabte. Coincidint amb una jornada en què desenes de milers de franceses i francesos es van manifestar contra la violència masclista, en el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. 

Segons fonts pròximes a la investigació, mencionades per diversos mitjans francesos, Romain C. va agredir sexualment la menor i fins i tot la podria haver violat abans de treure-li la vida. L’autòpsia determinarà les agressions sexuals que va patir i el lloc on van passar. La investigació apunta que es podrien haver produït al cotxe del sospitós, que hi va fer pujar la víctima quan sortia de l’institut i malgrat ser un desconegut per a la família. La fiscalia va informar en un comunicat que la seva detenció a la comissaria es va allargar durant aquest diumenge. Quan acabi probablement serà imputat per la Justícia i empresonat.

Problemes amb l’alcohol

Notícies relacionades

Problemes amb l’alcoholEl presumpte homicida, aparentment ben integrat a la societat i que treballava a la construcció, ja havia sigut condemnat. En el seu historial figura una pena de dues setmanes de presó per una agressió sexual el 2006, quan tenia 15 anys. Des d’aleshores, les autoritats policials i judicials no van tenir coneixement que hagués comès nou delictes d’aquest tipus. De fet, el seu nom no estava inscrit en el registre dels delinqüents sexuals, ja que havia sigut condemnat quan era menor d’edat.

La notícia de l’homicidi també va impactar els companys i excompanys de feina del presumpte assassí. «Estic sorpresa, tothom està sorprès», ha declarat una dona del seu entorn. «Penso que era algú que podia ser violent quan bevia alcohol, però d’això a cometre agressions sexuals no m’ho imaginava en absolut. ¡Mai hauria pensat que podria agredir una adolescent!», ha assegurat una de les seves excompanyes de feina en declaracions a la cadena BFM TV.