Commoció al país veí

Arrestat un home després del segrest i assassinat d’una menor espanyola a França

Arrestat un home després del segrest i assassinat d’una menor espanyola a França

SARAH MEYSSONNIER

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un francès de 31 anys, que ja va ser condemnat per agressió sexual quan era menor d’edat, va ser arrestat com a sospitós pel segrest i assassinat de Vanessa, una adolescent espanyola de 14 anys que vivia en una localitat del sud de França amb la seva família.

El fiscal d’Agen, Olivier Naboulet, va fer aquest dissabte una roda de premsa per explicar alguns detalls d’aquest escabrós succés que ha esgarrifat França, just el dia que milers de persones es manifestaven al país per denunciar la inacció dels poders públics davant la violència masclista. «Els nostres primers pensaments són per aquesta jove i la seva família», va assenyalar Naboulet.

La Vanessa va ser trobada sense vida en una casa abandonada de Birac-sud-Trec, a uns quants quilòmetres de Tonneins (sud de França), on la menor vivia amb els seus pares i dos germans. Segons informacions de la premsa francesa, havien emigrat des d’Espanya fa només un any.

Càmeres de vigilància

D’acord amb el fiscal, la gendarmeria va ser alertada divendres per la mare de l’adolescent, alarmada que no hagués tornat a casa després de l’institut. Gràcies a les càmeres de vigilància, va ser detectat el vehicle del sospitós on la Vanessa hauria entrat.

Identificat el cotxe, els agents es van desplaçar al domicili del propietari abans de divendres a mitjanit. En aquest moment, el sospitós va dir als gendarmes: «Sé perquè esteu aquí», segons el relat de Naboulet.

L’home va indicar on era el cos sense vida de la jove i va quedar ràpidament sota custòdia policial durant la qual, d’acord amb el canal BFMTV, va confessar el segrest i assassinat de la Vanessa.

El fiscal, però, no va poder confirmar si hi va haver agressió sexual, ja que les anàlisis forenses segueixen el seu curs. Tampoc va confirmar com va morir. Alguns mitjans francesos van apuntar a una estrangulació.

Mare ingressada

Després de conèixer la notícia, la mare de la Vanessa, sota un enorme impacte psicològic, va ser ingressada a l’hospital, van assenyalar a Efe fonts oficials espanyoles. De moment, no han transcendit més detalls sobre la família immigrant.

Notícies relacionades

Els mitjans locals van assenyalar que la Vanessa estava en una classe especial de reforç a l’institut de Tonneins per als que no tenen el francès com a llengua mare, ja que portava només un any al país.

El sospitós de 31 anys ja havia sigut condemnat a 15 dies de reclusió exempts de compliment si no reincidia per agressió sexual el 2006, quan era menor d’edat (15 anys). El fiscal va assenyalar que l’home no estava inscrit en el fitxer policial d’agressors sexuals.