Fins a dos metres d’altura

Una forta tempesta de neu assola l’oest de Nova York abans de les vacances d’Acció de Gràcies

Les nevades de gairebé dos metres d’alçada han obligat les autoritats a restringir els viatges per carretera i les aerolínies a cancel·lar vols

REUTERS/CARLOS OSORIO

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Les nevades de gairebé dos metres d’alçada a l’oest de l’estat de Nova York han obligat les autoritats locals aquest dissabte a restringir encara més els viatges per carretera i les aerolínies a cancel·lar vols a l’àrea de Buffalo, just abans de la moguda setmana de vacances d’Acció de Gràcies.

La governadora de Nova York, Kathy Hochul, ha cridat la Guàrdia Nacional, que ha desplegat al voltant de 70 membres per ajudar a retirar la neu de les parts més afectades del comtat d’Erie.

El comtat d’Erie, que ha patit la pitjor part de la nevada, ha registrat nevades que han arribat als 190 centímetres a Orchard Park, Nova York, on hi ha el camp dels Buffalo Bills de la NFL.

Prohibició de viatjar

Les tempestes van començar a bufar des del llac Erie i el llac Ontario dijous per causar la primera gran tempesta de neu de la temporada a la regió, més d’un mes abans del començament de l’hivern.

Segons el Servei Meteorològic Nacional, les condicions podrien persistir fins dilluns al matí.

Gairebé un metre de neu havia caigut a l’Aeroport Internacional Buffalo Niagara, on dissabte es van cancel·lar molts vols. Buffalo, la segona ciutat més gran de Nova York, ha tornat a estar sota prohibició de viatjar dissabte al matí.

«Tempesta impredictible»

«Aquesta ha sigut una tempesta molt impredictible amb bandes de neu movent-se d’una banda a l’altra, de nord a sud», ha explicat a la CNN l’alcalde de Buffalo, Byron Brown. «La neu ha caigut molt ràpid, molt humida, molt pesada».

Notícies relacionades

Buffalo ha vist nevades diàries rècord de 40 centímetres, duplicant el rècord d’un dia registrat el 2014, ha indicat aquest dissabte el Servei Meteorològic Nacional.

D’altra banda, divendres es va informar d’almenys dues morts. L’executiu del comtat d’Erie, Mark Poloncarz, va explicar en un tuit que dos residents van morir d’aparents atacs cardíacs mentre treien neu amb una pala.

Temes:

Neu Nova York